Χαϊλάντερς και βρακάδες σε ορκομωσία στο Εδιμβούργο

 
 
 

hailanters vrakades 4

Την Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018, ο Μάριος Σουσούνης του Δημήτρη και της Κατερίνας παρέλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στον τομέα της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από παράκτιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

hailanters vrakades 1

Ο Μάριος έκανε πανηγυρικά γνωστή την ναξιώτικη καταγωγή του καθώς φόρεσε την παραδοσιακή ναξιώτικη φορεσιά κατά την τελετή ορκωμοσίας του δίπλα στους Σκωτσέζους με το παραδοσιακό κιλτ τους.

Οι παριστάμενοι στην τελετή δεν παραξενεύτηκαν στη θέα αυτή, καθώς το πανεπιστήμιο αποδέχεται εκτός από το κλασσικό κουστούμι και επίσημες εθνικές φορεσιές. Έτσι, ο Μάριος Σουσούνης δεν έχασε την ευκαιρία να τιμήσει τον τόπο του, τον οποίο, όσο μακριά κι αν βρίσκεται, τον έχει πάντα στην καρδιά του.

hailanters vrakades 3

Ο Μάριος τελείωσε το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 2011. Παίρνοντας υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, μετέβη στο Εδιμβούργο για μεταπτυχιακές σπουδές πάνω σε “Αειφόρες μορφές ενέργειας” (Sustainable Energy Systems) και συνέχισε τις διδακτορικές σπουδές του ως υπότροφος του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

(Visited 71 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*