Συγκλονιστική μαρτυρία Ναξιώτη που έζησε τον πύρινο εφιάλτη στο Μάτι– Έσωσε τους γονείς του με κίνδυνο να καεί (ηχητικό)

 
 
 

fotia mati neos voutzas

Ρίσκαρε με κίνδυνο να καεί και ο ίδιος, αλλά τα κατάφερε και έσωσε τους γονείς του ο Ναξιώτης που γλίτωσε από θαύμα από την πύρινη λαίλαπα στο Μάτι…

Ο Δημήτρης Σαλτερής από τη Νάξο (Κόρωνο και Σαγκρί), μιλάει αποκλειστικά στο naxostimes.gr για την πιο τρομαχτική εμπειρία στη ζωή του, για τον εφιάλτη που έζησε τη Δευτέρα το βράδυ. Ο Δημήτρης ζούσε στο εξωτερικό και πριν ένα χρόνο έχει έρθει στην Ελλάδα όπου ζει μόνιμα. Αυτές τις μέρες και λίγο πριν να επισκεφτεί τη Νάξο, τις πέρναγε με την οικογένεια του στο Μάτι, εκεί όπου και οι γονείς του έχουν το εξοχικό τους.

Απόγευμα Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018 ο Δημήτρης Σαλτερής με τη σύζυγο και το παιδί του ξεκινώντας από το σπίτι τους στο Μάτι, πήγαν στην Αθήνα σε προκαθορισμένο ραντεβού με οδοντίατρο… Άκουσε για τη φωτιά, αλλά ο νους του δεν πήγε στο κακό που θα ακολουθούσε. Η ώρα πέρασε και η φωτιά εξαπλώνονταν. Οι ηλικιωμένοι γονείς του Δημήτρη ήταν στο σπίτι τους στο Μάτι. Τους τηλεφώνησε.

«Δημήτρη καιγόμαστε» του είπαν. Πήρε τη γενναία απόφαση, με κίνδυνο της δικής του ζωής να πάει και να προσπαθήσει να τους σώσει… Ήταν αυτονόητο γι αυτόν.

«Τίποτα δεν μπορούσε να με σταματήσει» λέει… «Άφησα τη γυναίκα μου και το παιδί σε ασφαλές σημείο, τους αποχαιρέτησα και έφυγα».
Ο Δημήτρης «όρμησε» με το αυτοκίνητό του στη φλεγόμενη περιοχή. Η αστυνομία προσπάθησε να τον εμποδίσει. «Δεν μπορείτε να περάσετε. Δεν θα περάσετε. Μόνο πάνω από το πτώμα μου…» του είπε αστυνομικός στο δεύτερο μπλόκο που συνάντησε στο δρόμο του.
 
Άλλαξε δρόμο, βρήκε τον τρόπο και περνώντας ανάμεσα από τις φλόγες, έφτασε στο σπίτι των γονιών του. Το διπλανό σπίτι, που ανήκε επίσης σε Ναξιώτη, τον κ. Γιώργο Πολυκρέτη, ο οποίος όμως είναι στο νησί, είχε καεί ολοσχερώς και η φωτιά είχε ξεκινήσει να καίει τον επάνω όροφο του σπιτιού των γονιών του Δημήτρη.

Εκείνοι ανήμποροι να κάνουν οτιδήποτε, περίμεναν το τέλος… 
Ο Δημήτρης μπήκε μέσα, τους άρπαξε και τους μετέφερε στο αμάξι. Μόνο που δεν μπόρεσε, δεν πρόλαβε να πάρει το σκυλάκι που ήταν στον επάνω όροφο…

Επίσης σκέφτηκε και τα δικά του σκυλιά που ήταν στο δικό του σπίτι λίγο πιο πέρα. Ρίσκαρε και τα έσωσε κι εκείνα. Πήρε το αμάξι και βρήκε τον τρόπο και απεγκλωβίστηκε από την πύρινη κόλαση. Στο πέρασμα του, δίπλα του, το αμάξι του Γιώργου Πολυκρέτη μετά από έκρηξη τυλίχτηκε στις φλόγες… λίγο πιο πέρα ένας άνθρωπος νεκρός, απανθρακωμένος μέσα στο δρόμο…

Σήμερα, οι γονείς του είναι καλά, το ίδιο κι εκείνος και τα δυο σκυλιά. Το σπίτι τους κάηκε ολοσχερώς.

Τρία ακόμα λεπτά να αργούσε, σήμερα οι νεκροί θα ήταν δυο, ίσως και τρεις ακόμα περισσότεροι…

Ακούστε το Δημήτρη να αφηγείται τον εφιάλτη που έζησε, αυτό που όσο ζει δεν θα ξεχάσει ποτέ:

{youtube}1N3OuvIWrZc{/youtube}

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*