Ευχές Δωροθέου Β’ προς τον μητροπολίτη Παροναξίας Καλλίνικο

 
 
 

kallinikos giatroi 1

Στον αυτοκρατορικό Ιερό Ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην Πάρο, συνιερούργησαν ο άγων τα ονοματήριά του Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος και ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’.

Ο δεύτερος, μιλώντας προς το πολυπληθές εκκλησίασμα που είχε κατακλύσει τον ιστορικό και μεγαλοπρεπή Ναό (μεταξύ των οποίων ο έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου κ. Μπιζάς, ο δήμαρχος Πάρου κ. Κωβαίος, δημοτικοί σύμβουλοι και η πολιτευτής Κυκλάδων της ΝΔ κα Μονογυιού), τόνισε ότι η Ευαγγελική περικοπή της ημέρας εκείνης δεν έχει στόχο να μας μιλήσει για την ακαταστασία της ζωής μας, την ολιγωρία, την απιστία ή τις παλινωδίες μας, αλλά να μας υπενθυμίσει τους λόγους του Κυρίου «μη φοβείσθε, εγώ ειμί» και να μας διαβεβαιώσει ότι ο Κύριος βρίσκεται πάντοτε δίπλα μας, συνοδίτης, συμπαραστάτης και βοηθός μας στον αγώνα της καθημερινότητας.
Αναφερόμενος δε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Παροναξίας χαρακτήρισε καλλίνικη τη διακονία του ως Πρεσβυτέρου, Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου και επί δεκαετία Μητροπολίτου Παροναξίας και του ευχήθηκε πολυχρόνια και καλλίνικη Ποιμαντορία, με καλές και ωραίες νίκες στους αγώνες του για τα δίκαια της Εκκλησίας και του ποιμνίου του.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των πυρί τελειωθέντων και εν θαλάσση πνιγέντων κατά τις πρόσφατες καταστροφικές φωτιές της Αττικής, για τους οποίους, αλλά και για τους περιλιπομένους ο κ. Δωρόθεος Β’ τις προσευχές όλων.
(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 248 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*