Πάνδημος εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ερμούπολη

 
 
 

eortasmos metamorfοsi syros

Στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τελέσθηκε χθες το βράδυ Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της Σύρου.

Επίσης, παρέστησαν ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Μαραγκός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Κοσμάς, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης κα Χαλκιά, η πρόεδρος του «Ισιδωρείου Ορφανοτροφείου» και δημοτική σύμβουλος κα Καζαντζάκη, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δαδάος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Εισαγγελέας και Αντεισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, ο λιμενάρχης Σύρου κ. Βαμβακούσης, εκπρόσωπος του απουσιάζοντος στην Αμοργό για την υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας διοικητή της 6ης Περιφέρειας Λ.Σ, κ. Γκύζη και πλήθος Ερμουπολιτών και παρεπιδημούντων παραθεριστών.
Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτανεία της εφεστίου Εικόνας της Μεταμορφώσεως, πλαισιουμένης από μέλη του Σώματος Προσκόπων Σύρου και τους Ιεροψάλτες του νησιού, προς την ιστορική πλατεία Μιαούλη , όπου ο κ. Δωρόθεος Β’ ανέπεμψε Δέηση υπέρ των αιφνιδίως ανεστίων και εν περιστάσεις καταστάντων κατοίκων του Λεκανοπεδίου Αττικής και υπέρ αναπαύσεως των μαρτυρικώς υπό του πυρός τελειωθέντων και εν θαλάσση πνιγέντων κατά το επ’ εσχάτων ολοκαύτωμα της Αττικής.
Στην ομιλία του προς τους παρισταμένους, ο κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη θεολογική διάσταση του γεγονότος της Μεταμορφώσεως και στην προσέγγιση του ανθρώπου προς το Θεό και τον συνάνθρωπο, μέσω των χαρισμάτων και των δωρεών του Αγίου Πνεύματος, όπως αυτά εκφράζονται διά της μεθέξεως του ανθρώπου με το άκτιστο φως της θεότητες και της συμμετοχής του στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας.
Προέτρεψε, επίσης, τους πιστούς να μη λησμονούν όσα μας έχουν πληγώσει, τους δύο Έλληνες στρατιώτες που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης και να προσεύχονται για την απελευθέρωσή τους και τις οικογένειές τους, τους πλημμυροπαθείς και τους πληγέντες από το επ’ εσχάτων ολοκαύτωμα στην Αττική και τους μαρτυρικώς τελειωθέντες, οι φωνές των οποίων μας υπενθυμίζουν τις ευθύνες μας για την προστασία και διαφύλαξη του περιβάλλοντος, η καταστροφή του οποίου θα σημάνει και την καταστροφή της ανθρωπότητας.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από τον χθεσινό εορτασμό στην Ερμούπολη

(Πηγή κειμένου: Ι.Μ. Σύρου, φωτό: cyclades24.gr)

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*