Σίγησε το βιολί του Χρήστου Τσελέντη…

 
 
 

tselentis 1

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης ο αγαπητός καλλιτέχνης του νησιώτικου τραγουδιού Χρήστος Τσελέντης… 

Ο Χρήστος Τσελέντης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός ως καλλιτέχνης και άνθρωπος και η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στη Νάξο και ιδιαίτερα στο χωριό του τον Κινίδαρο. 

O Xρήστος Τσελέντης γεννήθηκε στον Κινίδαρο της Νάξου, ένα χωριό με πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση. Παιδί οκταμελούς οικογένειας χωρίς ιδιαίτερες μουσικές καταβολές, παρά μόνο αυτές του χωριού, καταπιάστηκε πολύ νωρίς με το βιολί για το οποίο ένιωθε μεγάλη αγάπη.

Σε μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα βιολιού με τον Σταματογιάννη στην Απείρανθο και αργότερα δίπλα στο Στάθη Κουκουλάρη για πολλά χρόνια, ως μαθητής και ως συνεργάτης αργότερα.

Δεν ασχολήθηκε ποτέ βιοποριστικά με τη μουσική αλλά πάντα βρίσκονταν κοντά σε συλλόγους και σε γιορτές φίλων, ενώ αργότερα άρχισε να εμφανίζεται πιο μαζικά και οργανωμένα μπροστά σε κοινό.

Η εντεκάχρονη θητεία του ως πρόεδρος του συλλόγου Κινιδαριωτών Νάξου τον έφερε πολύ κοντά σε εκδηλώσεις, βγαίνοντας μπροστά σε περισσότερο κόσμο ως τραγουδιστής. 

Συνόδεψε διάφορα χορευτικά (όπως και του Συλλόγου του χωριού του) σε χώρες του εξωτερικού.

Ο Χρήστος Τσελέντης για επτά χρόνια δούλεψε με το συγκρότημα της Δώρας Στράτου παίζοντας βιολί και τραγουδώντας.

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά του είχε τίτλο “Στο Αιγαίο ξημερώνει” σε μουσική Στάθη Κουκουλάρη.

Στη συνέχεια, ο δεύτερος δίσκος του παρουσίασε “ζωντανό” γλέντι με τίτλο “Ταξίδι στο Αιγαίο”.

Παράλληλα, στίχους δικούς του μελοποιεί ο μεγάλος έλληνας συνθέτης, Γιάννης Μαρκόπουλος στο τραγούδι “Κάτω απ’ το παραθύρι σου” με τη Λέττα Κορρέ.

Το “Ξημέρωμα στην Ανάφη” έρχεται αργότερα να δώσει “ζωντανό” κέφι με τον Μανόλη Μπαρμπεράκη.

Η τελευταία δουλειά του με νησιώτικα τραγούδια έχει τίτλο “Κάτω από την Πανσέληνο”.

Ο Χρήστος Τσελέντης είχε συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους καλλιτέχνες του νησιώτικου χώρου και όχι μόνο. Σταθμός στην πορεία του υπήρξε η επί πολλά χρόνια στενή συνεργασία του με το Στάθη Κουκουλάρη και το Μανόλη Μπαρμπεράκη.

Ο Χρήστος Τσελέντης ήταν ένας δραστήριος άνθρωπος καθώς εκτός από το τραγούδι δραστηριοποιήθηκε και ως επιχειρηματίας αφού για αρκετά χρόνια διατηρούσε με μεγάλη επιτυχία έναν όμορφο χώρο διασκέδασης “Το Μπουγάζι”.

Το τελευταίο γλέντι στο οποίο τραγούδησε και έπαιξε ο Χρήστος Τσελέντης ήταν στις 16 Αυγούστου στον καλοκαιρινό χορό του Συλλόγου Σκαδιωτών Μεσωτών Νάξου:
https://www.youtube.com/watch?v=Yy1492tapFk 

Στο συλλυπητήριο μήμυμα του για τον θάνατο του Χρήστου Τσελέντη, ο Σύλλογος Σκαδιωτών Μεσωτών αναφέρει:

Με μεγάλη θλίψη, πληροφορηθήκαμε ότι έφυγε από την ζωή, σήμερα το πρωί, ο Χρήστος Τσελέντης.
Ο Χρήστος Τσελέντης υπήρξε ενάρετος άνθρωπος, εξέχων εκπρόσωπος της ναξιακής μουσικής και καλλιτεχνικής κοινότητας, αλλά και δραστήριο στέλεχος του ναξιακού συλλογικού κινήματος, με πολυετή θητεία τόσο στον Σύλλογο Κυνηδαριωτών, όσο και στην Ο.ΝΑ.Σ.
Πολλάκις, είχε συνεργασθεί και με τον Σύλλογό μας, στον οποίον στεκόταν σταθερά αρωγός, με τελευταία φορά τον πολύ επιτυχή χορό του Συλλόγου μας, προ ολίγων μόλις ημερών, τον οποίο εκείνος και το συγκρότημά του είχαν αναλάβει.
Τούτες τις δύσκολες ώρες, μπορούμε μόνο να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Και εσένα, Χρήστο, σε ευχαριστούμε για την συνεπή και ανιδιοτελή προσφορά σου, και σου ευχόμαστε καλό ταξίδι…

 

(Visited 589 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*