Άφθαρτη η γοητεία της Σαντορίνης στο πέρασμα του χρόνου

 
 
 

santorini greece

Για άλλη μία χρονιά η Ελλάδα ανακηρύχθηκε πρώτη στις προτιμήσεις των ξένων ως τουριστικός προορισμός, και για άλλη μία σεζόν τα μεγάλα κοσμοπολίτικα νησιά της θα κληθούν να υποδεχθούν το μεγαλύτερο μέρος των 30 εκατομμυρίων τουριστών που, όπως υπολογίζεται, θα «πλημμυρίσουν» τη χώρα μας τη θερινή περίοδο.

Και η Σαντορίνη βέβαια φέτος θα δώσει και πάλι το «παρών» ως κορυφαία επιλογή για τους αλλοδαπούς αλλά και εγχώριους τουρίστες, αφού τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα δεν φαίνεται να ξεθωριάζουν στον χρόνο, αλλά ούτε και να υπερκαλύπτονται από τα αντίστοιχα των άλλων νησιών.
Ξεκινώντας από το ηφαίστειο, που όμοιό του δεν βρίσκει κανείς πουθενά στον κόσμο, η Σαντορίνη μαγνητίζει τον επισκέπτη της ήδη από την άφιξη στο λιμάνι με την ξεχωριστή όψη της και τη μορφολογία της. Και αν η βραχώδης υφή της αγριεύει αρχικά εκείνον που την πρωτοσυναντά, έρχεται το δεύτερο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της να τον γαληνέψει. Το ηλιοβασίλεμα στο κυκλαδίτικο νησί είναι από εκείνα που μένουν αξέχαστα και κάνουν κάθε τουρίστα να θέλει να την επισκεφθεί ξανά.
Το σκηνικό της Σαντορίνης όμως δεν αποτελείται μόνο από το ηφαίστειο και το ηλιοβασίλεμα, αλλά και από τα ξενοδοχεία που οι επαγγελματίες του τουρισμού έχουν φροντίσει να κατασκευάσουν, φροντίζοντας για την άνετη διαμονή των παραθεριστών. Μέσα στα Φηρά, αλλά κυρίως στην Καλντέρα, στην Οία, στο Ημεροβίγλι και σε άλλες, απομακρυσμένες περιοχές, μια σειρά από σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες υψώνονται επιβλητικές και προσθέτουν αίγλη και κοσμοπολίτικο χρώμα στο κυκλαδονήσι.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα ξενοδοχεία αυτά βρίσκονται στις λίστες με τις ποιοτικότερες τουριστικές μονάδες όλου του κόσμου, είτε στο σύνολό τους είτε στα επί μέρους στοιχεία τους (εστιατόρια, μπαρ, πισίνες κ.ά.), ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το νησί στις αντίστοιχες αξιολογήσεις.
Πολλά από αυτά μάλιστα είναι τετράστερα και πεντάστερα, που προσφέρουν όλα τα κομφόρ, όπως κλιματισμό, τηλεόραση, Διαδίκτυο, χρηματοκιβώτιο, άψογο ρουμ σέρβις και μεταφορά από και προς το λιμάνι ή και αλλού, με την αντίστοιχη χρέωση. Οι χώροι τους μάλιστα είναι τόσο πολυτελείς και άνετοι, που κάποιες φορές αποσπούν το ενδιαφέρον του τουρίστα από την πλανεύτρα Σαντορίνη με τις τόσες χάρες.
Και κοντά σε αυτές τις πολυτελείς μονάδες υπάρχουν εστιατόρια για πολύ εκλεπτυσμένους ουρανίσκους, αλλά και απλές ταβέρνες που διανθίζουν το μενού τους με προϊόντα που παράγονται στο νησί, όπως η φάβα, τα ντοματίνια, τα εκλεκτά κρασιά και πολλά άλλα.
Πάντα μετά από μια κουραστική μέρα στα αξιοθέατα της Σαντορίνης, όπως η Αρχαία Θήρα, το Κάστρο, το Ακρωτήρι και τόσα ακόμη, η νύχτα έρχεται να γαληνέψει τις ψυχές μετά το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα.
Όσο όμως κι αν τα ξενοδοχεία υπόσχονται έναν γλυκό και ήρεμο ύπνο, αξίζει να παρατείνετε για λίγο ακόμη τη στιγμή που θα πάρετε τα κλειδιά από τη ρεσεψιόν, γιατί ποτέ δεν είναι αργά για μια βόλτα στα σοκάκια των Φηρών, για αγορές στα τουριστικά καταστήματα που είναι ανοιχτά σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο ή για ένα ποτό σε ένα από τα μπαράκια και τα κλαμπ του νησιού.
Και μόλις ολοκληρωθεί μια μέρα γεμάτη από κάθε είδους δραστηριότητες, γεμίστε τις μπαταρίες σας για να βιώσετε άλλο ένα 24ωρο στο θαύμα που λέγεται Σαντορίνη.

Πηγή πληροφοριών: https://pegasussuites.com

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*