Μπροστά στο δίλημμα: Hλεκτρικός ή ηλιακός θερμοσίφωνας;

 
 
 

iliakos spitiou

Δεν πρέπει να υπάρχει οικογένεια, ασχέτως αριθμού μελών, που να μην προβληματίστηκε κάποια στιγμή, σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει το θέμα του ζεστού νερού.

Δηλαδή, τι σύστημα θα εγκαταστήσει για να έχει τόσο επάρκεια ζεστού νερού, όσο βέβαια και οικονομία. Γιατί είναι αυτονόητο ότι το ζεστό νερό, σε κάθε σπίτι είναι απαραίτητο.
Το μπάνιο και γενικά η καθαριότητα και η υγιεινή των μελών του νοικοκυριού, το πλύσιμο των πιάτων και των τροφίμων, το πλύσιμο των ρούχων και η όλη καθαριότητα των χώρων του σπιτιού, προϋποθέτουν ζεστό νερό όσο και όταν είναι απαραίτητο.
Για να έχουμε ζεστό νερό, πρέπει με κάποιο τρόπο αυτό να ζεσταθεί. Συνήθως η επιλογή του τρόπου είναι ανάμεσα στον ηλεκτρικό και τον ηλιακό θερμοσίφωνα.
Κι εκεί αρχίζει το δίλημμα, για το ποια είναι η σωστή επιλογή. Από τη μία ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας που χρησιμοποιεί ηλεκτρικό ρεύμα, από την άλλη ο ηλιακός που αξιοποιεί την ανανεώσιμη και άφθονα παρεχόμενη ηλιακή ακτινοβολία και ενέργεια.
Οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες είναι οι πιο γνωστοί αφού χρησιμοποιούνται χρόνια και χρόνια και μας είναι πιο οικείοι. Τους ξέρουμε καλά και τους έχουμε όλοι χρησιμοποιήσει για να ζεστάνουμε νερό και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες καθαριότητας και υγιεινής της οικογένειας και του σπιτιού μας.
Το γεγονός ότι με έναν διακόπτη μπορείς να έχεις ζεστό νερό ότι ώρα θέλεις τον καθιστά βολικό. Αν συμπεριλάβει κανείς και την οικονομική αγορά τους και την ευκολία στην εγκατάσταση, φαίνεται να είναι η κατάλληλη επιλογή.
Όμως, η μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των νοικοκυριών από το πολύ υψηλό κόστος λειτουργίας του, που αντικατοπτρίζεται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και η σχετικά μικρή διάρκεια ζωής του, καταρρίπτουν την εικόνα της σωστής επιλογής.
Τουλάχιστον, αν θέλει κανείς οικονομική λύση, ενεργειακή αυτάρκεια και απόδοση και μεγάλη διάρκεια ζωής.
Κι εδώ παρεμβάλλεται ο ηλιακός θερμοσίφωνας που έχει αρχίσει να γίνεται κομμάτι της σύγχρονης κατοικίας, αφού όλο και περισσότεροι τον εμπιστεύονται και τον εγκαθιστούν.
Το μεγάλο όπλο του είναι ένας καταπληκτικός συνδυασμός στον οποίον περιλαμβάνεται η υψηλή απόδοση του όλο το χρόνο και όλες τις ώρες (εφόσον μιλάμε για την ηλιόλουστη Ελλάδα μας), η εξαιρετικά οικονομική λειτουργία, το γεγονός ότι είναι απολύτως φιλικός με το περιβάλλον λόγω της χρήσης της ανανεώσιμης ηλιακής ενέργειας και τέλος η πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής και η αξιοπιστία των συσκευών.
Βέβαια χρειάζεται τακτική, ανά διετία, συντήρηση, αλλά η απόσβεση της αγοράς του σε σχέση με τα χρόνια που θα σας συντροφεύει, παρέχοντας σας ζεστό νερό, τον καθιστά εξαιρετική επιλογή.
Η επιλογή χρειάζεται υπομονή και καλό ψάξιμο, ώστε να έχει κανείς όλα τα στοιχεία που χρειάζεται για να προχωρήσει.

Δείτε περισσότερα: https://www.agelopoulos.gr

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*