Σκιάθος: Ένας εξωτικός προορισμός τρεις ώρες από τον… Βόλο

 
 
 

skiathos

Σμαραγδένια νερά, χρυσοκίτρινες αμμουδιές και δάση που φτάνουν λίγα μέτρα μακριά από εκεί που σκάει το κύμα…

Νομίζετε πως όλα αυτά βρίσκονται σε κάποιο νησί του Ειρηνικού; Κι όμως, είναι τόσο κοντά μας που δεν χρειάζονται καν διαβατήριο, παρά μόνο λίγες ώρες ταξιδιού για να τα απολαύσουμε.
Η Σκιάθος, περί ης ο λόγος, είναι ο προορισμός που συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και την ίδια στιγμή απέχει περίπου τρεις ώρες από τον Βόλο και κάτι περισσότερο για τους Αθηναίους και τους Θεσσαλονικείς, που την προτιμούν εξίσου.
Το πανέμορφο νησί των Σποράδων μεταξύ άλλων είναι γνωστό και ως γενέτειρα του μεγάλου διηγηματογράφου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ο οποίος σε πολλά από τα έργα του έχει αναφερθεί στο νησί, όχι όμως ως ονομαστό τουριστικό προορισμό, αλλά ως φτωχικό μέρος που αδυνατούσε να θρέψει τους κατοίκους του και τους ανάγκαζε να ξενιτευτούν.
Η παρουσία του Παπαδιαμάντη είναι έντονη παντού: στον ανδριάντα που βρίσκεται μπροστά από το Μπούρτζι, στο ίδιο του το σπίτι, που τώρα πια είναι μουσείο και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των μελετητών της λογοτεχνίας αλλά και των απλών τουριστών, στα βιβλία και στα σουβενίρ που αναφέρονται σε εκείνον, καθώς και στον κεντρικό δρόμο που φέρει το όνομά του.
Και σίγουρα ο ίδιος δεν θα φανταζόταν ποτέ πως το νησί του θα γνώριζε τέτοια τουριστική ανάπτυξη και όχι μόνο δεν θα έδιωχνε τους κατοίκους αλλά θα μπορούσε να στηρίξει οικονομικά τους νησιώτες και πολλούς άλλους ακόμη. Γιατί σήμερα η Σκιάθος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των νησιών που παρέχουν τόσο υψηλές υπηρεσίες και απευθύνονται σε τόσο ευρύ φάσμα τουριστών. Αν η Μύκονος και η Σαντορίνη είναι οι ναυαρχίδες των Κυκλάδων, οι Σποράδες έχουν τη δική τους… βιτρίνα.
Και ενώ οι παραλίες της είναι τόσο πολλές ώστε ο επισκέπτης να μην ξέρει πού να πρωτοπάει και να βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν ευχάριστο πονοκέφαλο, βρίσκονται όλες κοντά, η μία δίπλα στην άλλη, σε μια νοητή γραμμή στα νότια του νησιού. Τα δρομολόγια του τοπικού λεωφορείου είναι τακτικότατα, ξεκινώντας από τη Χώρα της Σκιάθου και φτάνοντας ως τις Κουκουναριές, την πιο γνωστή παραλία του νησιού και σίγουρα μια από τις ωραιότερες της Ελλάδας.
Η ξενοδοχειακή δομή του νησιού είναι κάτι παραπάνω από επαρκής και μάλιστα δεν σταματούν να χτίζονται και νέα συγκροτήματα πολυτελείας, ωστόσο υπάρχουν και πιο οικονομικές επιλογές κοντά στη Χώρα. Στούντιο και ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι διαθέσιμα για τα πιο περιορισμένα βαλάντια, γι’ αυτό και θα συναντήσει κανείς εδώ φοιτητοπαρέες από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, αλλά και νεολαία από το εξωτερικό.
Και η νύχτα βρίσκει τη Σκιάθο σε πλήρη δράση, αφού όλα είναι ανοιχτά μέχρι πολύ αργά, από εστιατόρια και μπαρ μέχρι μαγαζιά με σουβενίρ και καταστήματα πώλησης τοπικών προϊόντων. Το παλιό λιμάνι μάλιστα φαίνεται να κερδίζει τη μάχη της διασκέδασης έναντι του νέου, καθώς το προτιμούν οι πιο νέοι αλλά και οι πιο ξενύχτηδες. Αποκλείεται όμως να μη βρει κάποιος το στέκι που του ταιριάζει.
Και αν η διασκέδαση βγει εκτός χρονικών ορίων, τι καλύτερο από ένα πρωινό μπάνιο σε μια από τις τόσες παραλίες της Σκιάθου, κάτω από τον ίσκιο των πεύκων;

Πηγή αρθρογραφίας: Skiathos Mystery Luxury Residence

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*