Άνδρος: Πρόγραμμα εορτασμού του πολιούχου Γαυρίου Αγίου Νικολάου

 
 
 

agios.nikolaos.2
Μία ξεχωριστή ημέρα για το Γαύριο και τους κατοίκους του είναι η εορτή του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της περιοχής, και οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και φέτος με λαμπρότητα.

Ο Δήμος Άνδρου και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου γνωστοποιούν το εορταστικό πρόγραμμα για τις ημέρες Τετάρτη και Πέμπτη, 5 και 6 Δεκεμβρίου 2018, αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα της 5ης Δεκεμβρίου περιλαμβάνει την υποδοχή του λειψάνου του Αγίου Μηνά και τον Εσπερινό στις 5:30 μ.μ. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του τιμίου λειψάνου, καθώς και η λαμπαδηφορία στις 7:00 μ.μ. Να σημειωθεί ότι η λιτανεία θα γίνει με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, αγήματος του Ν.Π.Α. και μαθητών όλων των βαθμίδων. Στις 8:00 μ.μ. θα γίνει παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Χορευτικό Όμιλο Υδρούσας στην αίθουσα εκδηλώσεων του νέου Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου και μετά την εκδήλωση ο Δήμος Άνδρου θα προσφέρει κεράσματα στον κόσμο.

Την επομένη, 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον Όρθρο στις 7:30 π.μ., τη Θεία Λειτουργία στις 9:15 και στις 10:30 θα γίνει παρουσίαση παραδοσιακών χορών στο προαύλιο του Ναού του Αγίου Νικολάου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας. Στις τελετές και τις εκδηλώσεις συμμετέχουν ιερείς, μαθητές όλων των βαθμίδων συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους και πλήθος πιστών. Προσκεκλημένοι είναι οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, τοπικών φορέων και συλλόγων, καθώς και τα τάγματα ασφαλείας.

«Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Αγίου Νικολάου Γαυρίου έχει την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσει στις Ιερές Ακολουθίες, οι οποίες θα τελεστούν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, επί την ιερά μνήμη του πολιούχου του Γαυρίου και προστάτη των ναυτικών μας, Αγίου Νικολάου, την Τετάρτη και Πέμπτη, 5η και 6η Δεκεμβρίου 2018 κατά το εξής πρόγραμμα:

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018
5:15 μ.μ. Υποδοχή τιμίου λειψάνου Αγίου Μηνά – Πανηγυρική Καμπανοκρουσία
5:30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός
7:00 μ.μ. Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας και του τιμίου Λειψάνου – Λαμπαδηφορία (τη Λιτανεία θα πλαισιώσουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, άγημα του Ν.Π.Α., ο Χορευτικός Όμιλος Υδρούσας, μαθητές όλων των βαθμίδων).
8:00 μ.μ. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Χ.Ο.Υ. (Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του νέου Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου. Μετά την εκδήλωση θα προσφερθεί κέρασμα από τον Δήμο).
Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018
7:30 π.μ. Έναρξη Ακολουθίας του Όρθρου
9:15 π.μ. Έναρξη Θείας Λειτουργίας
10:30 μ.μ. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών στο προαύλιο έμπροσθεν του Ναού και εκτέλεση χαρμόσυνων παιάνων από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*