Νέα πτώση της θερμοκρασίας – Βροχές, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι

 
 
 

xionia xionanthropos 4

Νέα πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Τετάρτη, 2η μέρα των Χριστουγέννων, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ που είναι σε ισχύ, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής και νότιας χώρας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400 μέτρα) της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου. Από τις βραδυνές ώρες οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά της Κρήτης ενώ σε άλλες περιοχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις στο Νότιο Αιγαίο, με ένταση 8 με 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός, κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός σε Κυκλάδες – Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά κυρίως της Κρήτης.

Άνεμοι: Βόρειοι 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Λιμεναρχείο Νάξου: Λήψη μέτρων λόγω δελτίου επιδείνωσης καιρού

Την προσοχή των κατόχων αλιευτικών σκαφών εφιστά το Λιμεναρχείο Νάξου, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που ανακοίνωσε η ΕΜΥ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι Αλιευτικοί Σύλλογοι θα πρέπει να προνοήσουν για την έγκαιρη και άμεση ενημέρωση των επαγγελματιών αλιέων προκειμένου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και να μην υπάρξει πρόβλημα με τα σκάφη τους.

 

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*