Υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης στο Euro 2020 για την Ελλάδα;

admin
07/01/2019 21:41
 
 
 

 

 

@euro2020

Νέα αρχή θέλει να κάνει η Εθνική Ελλάδας μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες πρόκρισης στις δύο τελευταίες διοργανώσεις που συμμετείχε.

Πρώτα ήρθαν τα προκριματικά του μουντιάλ, όπου η Ελλάδα δεν κατάφερε να περάσει στους 32, συναντώντας μεγάλο εμπόδιο από την Κροατία. Σειρά είχε το νεοσύστατο Nations League στο οποίο η Εθνική καταλαμβάνοντας την 3η θέση του ομίλου, αποχώρησε από τη διοργάνωση χωρίς να καταφέρει να ανέβει στο Β όμιλο.

Επόμενο μεγάλο στόχο της Ελλάδας αποτελεί η πρόκριση στο Euro 2020. Η Ελλάδα κληρώθηκε στο 10ο όμιλο με αντιπάλους την Ιταλία, τη Φινλανδία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Αρμενία και το Λίχτενσταϊν. Κορυφαίο φαβορί του ομίλου του Euro 2020 αποτελεί η Ιταλία, όπως δείχνουν οι αποδόσεις στο στοίχημα Euro 2020 της Sportingbet, ενώ Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Ελλάδα έρχονται αντίστοιχα στη 2η και 3η θέση των διεκδικητών της πρωτιάς. Με την Ιταλία στον όμιλο, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς άλλη ομάδα για την 1η θέση, ωστόσο οι υπόλοιποι αντίπαλοι της Εθνικής είναι σχετικά βατοί.

Η Ελλάδα, αγωνίστηκε απέναντι στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη για τα προκριματικά του μουντιάλ, φέρνοντας ισοπαλία και στους 2 αγώνες. Με τη Φινλανδία από την άλλη, στα πλαίσια του Nations League, σημείωσε μία νίκη και μία ήττα στα μεταξύ τους δύο παιχνίδια. Αρμενία και Λίχτενσταϊν αποτελούν τις μάλλον πιο αδύναμες ομάδες του ομίλου, χωρίς ωστόσο αυτό να εφησυχάζει τον Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος δήλωσε ότι θεωρεί καθοριστικά τα παιχνίδια με τις λιγότερο ισχυρές ομάδες. Μόνο νίκη απέναντι στις ομάδες που φαίνονται οι πιο «εύκολες» αποζητά ο νέος προπονητής της Εθνικής, για να μπορέσει να ανακτηθεί η αυτοπεποίθηση και να παρθούν οι απαραίτητοι βαθμοί για τη συνέχεια.

Σε αντικατάσταση του Σκίμπε, ο οποίος όπως φάνηκε δεν μπόρεσε να δώσει στην ομάδα τις λύσεις που χρειαζόταν, ο Αναστασιάδης έκανε το ντεμπούτο του το Νοέμβριο στον αγώνα κόντρα στη Φινλανδία. Ο πρώτος αγώνας για την προκριματική φάση του Euro θα δοθεί το Μάρτιο του 2019, απέναντι στο Λίχτενσταϊν και θα φανεί επί τω έργω εάν ο Έλληνας προπονητής θα δώσει «ανάσα» και ρυθμό στην Εθνική!

(Visited 47 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*