Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους φέρνει η “Υπατία” στις Κυκλάδες

 
 
 

kakokairia vroxi synnefa 1

Ο καιρός που μας ταλαιπώρησε πολύ αυτή την εβδομάδα ετοιμάζεται να… αλλάξει ρότα. Τα πράγματα φτιάχνουν από το Σαββατοκύριακο, αλλά μέχρι να εξασθενήσει, η κακοκαιρία “Υπατία” συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα σε όλη τη χώρα.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα Πέμπτη είναι οι βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και οι σποραδικές καταιγίδες που σημειώνονται στο Ιόνιο, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και στις παράκτιες προς αυτά περιοχές. Χιονοπτώσεις σημειώνονται κυρίως στα βόρεια και δυτικά ορεινά και ημιορεινά και κατά τόπους παγωμένη βροχή σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. 

Προβλήματα τα λιμάνια προκαλούν οι ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι, έντασης 8 με 9 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 10 μποφόρ. Εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα. 

Το Λιμεναρχείο Νάξου σε ανακοίνωση που εξέδωσε εφιστά την προσοχή των κατόχων αλιευτικών σκαφών, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που έχει ανακοινώσει η ΕΜΥ. Όπως αναφέρει, οι Αλιευτικοί Σύλλογοι θα πρέπει να προνοήσουν για την έγκαιρη και άμεση ενημέρωση των επαγγελματιών αλιέων προκειμένου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και να μην υπάρξει πρόβλημα με τα σκάφη τους.

Ο καιρός σήμερα στις Κυκλάδες– Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*