Χαλάει ο καιρός την Παρασκευή με βροχές και 8 μποφόρ στο Αιγαίο

 
 
 

Θα χαλάσει ο καιρός την Παρασκευή, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στο Ιόνιο, θα κινηθεί γρήγορα ανατολικά σύμφωνα με το meteo.gr και από το απόγευμα της Πέμπτης θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.

Αναλυτικότερα, σταδιακή ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι στα πελάγη, κυρίως την Παρασκευή, όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Την Παρασκευή, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια, πιθανόν κατά τόπους έντονες τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εύβοια, στη Θεσσαλία και στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός το Σαββατοκύριακο, θα είναι βελτιωμένος, με αρκετή ηλιοφάνεια, με τις εντάσεις των ανέμων να μην δημιουργούν προβλήματα και τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*