Σύρος: Δημιουργία αθλητικού συγκροτήματος στο χωριό της Βάρης

 
 
 

Τη δημιουργία αθλητικού συγκροτήματος στη Βάρη αποφάσισε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αποδεχόμενη πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βάρης.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια αναλαμβάνει τη μελέτη, δημοπράτηση και χρηματοδότηση του έργου, το οποίο θα υλοποιηθεί υπό την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών της.
Το αθλητικό συγκρότημα, το οποίο θα κατασκευαστεί στη θέση όπου βρίσκεται το σημερινό γήπεδο ποδοσφαίρου, προβλέπεται να περιλαμβάνει:
*Γήπεδο Μπάσκετ και Βόλεϊ.
*Γήπεδο Ποδοσφαίρου 5×5 με χλοοτάπητα και ηλεκτροφωτισμό.
*Γήπεδο Τένις.
*Διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

gipedo varis 2
Σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης ανέφερε τα εξής:
«Αποδεχθήκαμε άμεσα και υλοποιούμε την πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου της Βάρης. Θεωρώ σωστό και δίκαιο η μεγαλύτερη, πληθυσμιακά, κοινότητα του νησιού (σ.σ. της Σύρου) να αποκτήσει το δικό της αθλητικό συγκρότημα. Η κατασκευή του θα αναβαθμίσει τα αθλητικά δρώμενα στην κοινότητα και στο νησί και θα δώσει τη δυνατότητα στη νεολαία να φιλοξενείται σε ένα ιδανικό περιβάλλον. Μετά την χρηματοδότηση της κατασκευής του Δημοτικού Σχολείου – Νηπιαγωγείου από το ΕΣΠΑ (προϋπολογισμού 1.550.574€, ο οποίος πιθανότατα θα ανέλθει στο ποσόν του 1.965.574€ μετά και την αγορά οικοπέδου και τη διαμόρφωση χώρου στάθμευσης), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη νεολαία και τους κατοίκους της μεγαλύτερης κοινότητας του νησιού, η οποία στερείτο στοιχειωδών αθλητικών εγκαταστάσεων για πολλά χρόνια».

gipedo varis 3jpg

(Visited 53 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*