Καταιγίδες και θυελλώδεις βοριάδες στις Κυκλάδες

 
 
 

Ο χειμώνας ξαναχτυπά με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις έντονες καταιγίδες σε συνδυασμό με θυελλώδεις ανέμους.

Μεγάλες ποσότητες νερού θα πέσουν στη νότια Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη τις επόμενες μέρες, εξαιτίας της νέας κακοκαιρίας που έχει επαναφέρει το χειμερινό σκηνικό στη χώρα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Χειμερινό αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού έως το τέλος του Μαρτίου, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο τις βραδινές ώρες της Τετάρτης βρισκόταν νοτιοδυτικά της Κρήτης, κινείται προς τα ανατολικά και ενισχύεται.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού έως και την Κυριακή θα είναι οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες κυρίως στα ανατολικά και νότια, οι σφοδροί βόρειοι άνεμοι στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στο Αιγαίο (κατά τόπους εννέα έως δέκα μποφόρ) και οι ισχυρές βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν σημαντικά για ακόμα μία φορά την Κρήτη.

Την Παρασκευή, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, συνοδευόμενες και πάλι τοπικά από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με το νησί της Κρήτης να δέχεται μεγάλους όγκους νερού. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης στα ορεινά της Κρήτης.

Κατά το Σαββατοκύριακο, στα κεντρικά ανατολικά και νότια ηπειρωτικά αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ στην Κρήτη οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν, διατηρώντας κατά περιόδους σχετικά έντονο χαρακτήρα.

Ο καιρός σήμερα στις Κυκλάδες (πρόγνωση της ΕΜΥ)

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σπαραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στις Κυκλάδες τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*