Στις περιοχές με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής του Σαββάτου η Κόρωνος Νάξου – Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

 
 
 

Η Κόρωνος της Νάξου είναι μεταξύ των περιοχών όπου καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής το Σάββατο 6 Απριλίου.

Ωστόσο, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη χώρα από το απόγευμα της Κυριακής, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και σκόνη από την Αφρική.

Το πυκνό δικτύο μετεωρολογικών σταθμών που λειτουργεί το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών βοήθησε στην αποτίμηση ακόμη μιας ισχυρής κακοκαιρίας που έπληξε το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 τη χώρα μας.

Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν στη Νότια Ελλάδα και ιδιαίτερα στο Νότιο Αιγαίο όπου υπήρξαν υλικές ζημιές από πλημμυρικά επεισόδια.

Ο παρακάτω χάρτης απεικονίζει την κατανομή του ύψους βροχής που κατέγραψαν 340 μετεωρολογικοί σταθμοί του ΕΑΑ/meteo.gr και επισημαίνονται τα μεγαλύτερα ύψη σε Κρήτη, Ρόδο, Ικαρία και Νάξο.

xartis vroxi 6 4 2019

Νέο κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ της Κυριακής 7 Απριλίου 2019

Πρόσκαιρη θα είναι η βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας, καθόσον από το βράδυ της Κυριακής 7 Απριλίου, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα (08/04) βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο σύνολο σχεδόν της χώρας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στη νότια ηπειρωτική χώρα έως το μεσημέρι και στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο στη συνέχεια. Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα παρουσιάσουν νέα ενίσχυση και θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι περιοχές όπου οι άνεμοι αναμένεται να ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ

anemoi 7 4 2019

Την Τρίτη (09/04) τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Ανατολικό Αιγαίο και σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 7 έως 8 μποφόρ.

Σημειώνεται ότι: (α) οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες έως και τη Δευτέρα 08/04, και (β) χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη των βροχοπτώσεων που περιμένουμε από το απόγευμα της Κυριακής 07/04 έως το βράδυ της Τρίτης 09/04.

{youtube}na57_gjsk0c{/youtube}

 

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*