Πένθος στη Νάξο: Έφυγε από τη ζωή ο Στάθης Πιτταράς

Στάθης Πιτταράς - ψήφισμα
Newsroom
24/07/2019 16:34
 
 
 

 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο Στάθης Πιτταράς. Ο Στάθης Πιτταράς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και η καρδιά του το πρωί της Τετάρτης τον πρόδωσε…

Την Κυριακή το πρωί ένιωσε αδιαθεσία και πήγε στο νοσοκομείο Νάξου. Οι γιατροί έκριναν ότι το πρόβλημα υγείας του ήταν σοβαρό και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Σύρου όπου νοσηλεύτηκε στην εντατική μονάδα θεραπείας. Η καρδιά του δεν άντεξε και το πρωί της Τετάρτης έχασε τη μάχη…

Το Στάθη Πιτταρά τον αγαπούσαν όλοι όσοι τον γνώριζαν. Η δράση του στη Νάξο επί σειρά πολλών ετών ήταν έντονη και εποικοδομητική.

Με καταγωγή από το Κουρνοχώρι, ήταν μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Σπούδασε Νομικά στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια εργάστηκε στο Συνεταιρισμό Σαντορίνης. Λίγο αργότερα επέστρεψε στον τόπο του, τον οποίο υπηρέτησε από πολλές θέσεις μέχρι και πρόσφατα.

Διετέλεσε διευθυντής στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών για περίπου 20 χρόνια.
Είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές 2006 και 2010 με την παράταξη του Νίκου Μαράκη.

Το 2006 εκλέχτηκε πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος στο δήμο Νάξου και στη συνέχεια ορίστηκε πρώτος αντιδήμαρχος.
Το 2010 επίσης εκλέχτηκε ανάμεσα στους πρώτους σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αυτή τη φορά όμως στη μείζονα μειοψηφία.

Υπερασπίζονταν με πάθος τους αγρότες αλλά και από όποια θέση κι αν βρισκόταν πάλευε με όλες του τις δυνάμεις για το καλό του τόπου.

Ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά , δυο κορίτσια και τον Αντώνη που πρόσφατα ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του Στάθη εκλέχτηκε πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος στην παράταξη του Λεονάρδου Χατζηανδρέου.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στις 3:00 μετά το μεσημέρι στον ιερό ναό Αγίου Νικοδήμου Νάξου.

(Visited 3.372 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*