Τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της Σύρου υποδέχθηκαν τα Χριστούγεννα (φώτος)

Newsroom
23/12/2019 16:57
 
 
 

 

Συγκινητική εορταστική εκδήλωση με θεατρικά δρώμενα, τραγούδια, εκκλησιαστικούς ύμνους και προβολή ταινίας μικρού μήκους, που δημιούργησαν ο μουσικοδιδάσκαλος κ. Γιάννη Ρηγούτσος και μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Σύρου παρουσίασαν τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της Σύρου, με την ευθύνη των εφημερίων, των κατηχητών και των κατηχητριών.


Μεταξύ των πολυπληθών θεατών στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Τουλούπης» του Λυκειακού συγκροτήματος στο Μάννα της Σύρου ήταν και η βουλευτής Κυκλάδων κα Αικατερίνη Μονογυιού, που διένειμε και δώρα στα παιδιά, ο Διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Μιχαλόπουλος και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Αλίκη Λεονταρίτη.


Ο υπεύθυνος του κατηχητικού έργου στη Σύρο Αρχιμ. Νικόλαος Γαβαλλάς, ομίλησε διδακτικότατα για το θεολογικό περιεχόμενο της εορτής των Χριστουγέννων και ευχαρίστησε όλους όσους συνήργησαν στην διοργάνωση της εκδηλώσεως και ιδιαιτέρως τα παιδιά.


Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ επιλέγουν την εκδήλωση ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην εκκλησία και τόνισε ότι στα αθώα μάτια των παιδιών εικονίζεται η αθωότητα, την οποία οι μεγάλοι έχουμε χάσει και πρέπει να ξαναβρούμε.


(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*