Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες Νοτίου Αιγαίο – συνελήφθησαν 10 άτομα και βεβαιώθηκαν 161 παραβάσεις

admin
12/01/2015 23:04
 
 
 

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης 

Νοτίου Αιγαίου, στο τετραήμερο από 7 έως 10 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες εξορμήσεις για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας.

Οι εξορμήσεις αυτές οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν στη βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού, από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου και είχαν στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Συγκεκριμένα αντικείμενο των αστυνομικών δράσεων ήταν έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν την οδική ασφάλεια και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Για τις εξορμήσεις αυτές συγκροτήθηκαν μικτά κλιμάκια ελέγχων στα οποία συμμετείχαν συνολικά 85 αστυνομικοί από διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες Τάξης, Τροχαίας και Ασφάλειας, με ανάλογο αριθμό μέσων και εξοπλισμού.

Ελέχθησαν:

*79 επιχειρήσεις-καταστήματα

*384 άτομα

*227 οχήματα

Προσήχθησαν: 15 άτομα

Συνελήφθησαν συνολικά 10 άτομα, εκ των οποίων 8 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί

Βεβαιώθηκαν συνολικά 161 παραβάσεις από τις οποίες:

*86 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

*75 της Νομοθεσίας σχετικά με τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων,  θα συνεχιστούν σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

(φωτό: trikalanews.gr)

 

(Visited 21 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*