Διαλέξεις από αστυνομικούς σε σχολικές μονάδες του Νοτίου Αιγαίου

Newsroom
03/02/2020 13:19
 
 
 

 

Συνολικά τρεις ομιλίες που αφορούσαν σε θέματα οδικής ασφάλειας, πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, υλοποιείται προγραμματισμός ενημερωτικών διαλέξεων πραγματοποίησαν τον Ιανουάριο Αξιωματικοί και στελέχη Αστυνομικών Τμημάτων σε Ρόδο, Κάλυμνο, Πάτμο και Τήνο.


Στις εκπαιδευτικές μονάδες:
* Γυμνάσιο Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»: Υποδ/νση Ασφαλείας Ρόδου – Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.
* Γενικό Λύκειο Πάτμου: Αστυνομικό Τμήμα Πάτμου.
*1ο Λύκειο Καλύμνου: Αστυνομικό Τμήμα Καλυμνίων.
* Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου Τήνου: Αστυνομικό Τμήμα Τήνου.
* Δημοτικό Σχολείο Πανόρμου Καλύμνου: Αστυνομικό Τμήμα Καλυμνίων.
*1ο Νηπιαγωγείο Ρόδου: Τμήμα Τροχαίας Ρόδου.
*95 ΑΔΤΕ: Υποδ/νση Ασφαλείας Ρόδου – Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.

Οι ομιλίες περιλάμβαναν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με τη μαθητική καθημερινότητα, την επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου από και προς το σχολείο, την κίνηση στο δρόμο και στο πεζοδρόμιο, τις διαβάσεις πεζών, την κυκλοφορία με ποδήλατο, τη χρήση ζώνης στο αυτοκίνητο – προστατευτικού κράνους στο δίκυκλο και ενέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Επίσης, αναπτύχτηκε το θέμα των ναρκωτικών και τρόποι πρόληψης-διάγνωσης-αντιμετώπισης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.


Παράλληλα, έγινε επίδειξη του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών “Schwartz” της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου από τον χειριστή – συνοδό του, δείχνοντας πώς ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ζει ως αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας του συνοδού του και διαμένει μαζί του χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης, αλληλεξάρτησης, επικοινωνίας, αγάπης και συνεργασίας, που αποδίδει το μέγιστο στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν.

Κατά περίπτωση, έγινε παρουσίαση των μέσων – εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί τροχονόμοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.


Τις ομιλίες παρακολούθησαν 515 μαθητές και εκπαιδευόμενοι οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων ανάλογης θεματολογίας σε σχολεία, φορείς, οργανισμούς και συλλόγους.

 

 

(Visited 130 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*