Από την Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού τιμήθηκε ο Μητροπολίτης Σύρου

Newsroom
14/02/2020 12:26
 
 
 

 

Σε επίτιμο μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοίαρχων Εμπορικού Ναυτικού ανακηρύχθηκε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Το τιμητικό πιττάκιο επέδωσε στον κ. Δωρόθεο Β’ ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ, κατά την διάρκεια της εορταστική εκδήλωσης για την ευλογία της Βασιλειόπιττας της Ένωσης, μιλώντας με θερμούς λόγους για το έργο του Μητροπολίτη Σύρου και την προσφορά του προς την ελληνική ναυτοσύνη.

Από την πλευρά του, ο κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού για την προσγενομένη στο πρόσωπό του τιμή, αποδεχθείς την πρότασή τους να προεδρεύσει σε προσεχή Συνεδρίαση του ΔΣ, καθώς και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για την στήριξη του στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως και προσέφερε αντίγραφο της Εικόνας του Αγίου Νικολάου.

Τέλος, ο κ. Δωρόθεος Β’ ευλόγησε μετά του Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ την Αγιοβασιλειόπιττα της Ένωσης και ευχήθηκε σε όλους για το νέο έτος.


Σημειώνεται ότι η εορταστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, διατελεσάντων Υπουργών, των Βουλευτών Πειραιώς, του Βουλευτού Κυκλάδων κ. Φόρτωμα, του Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας και διατελεσάντων Γραμματέων, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και διατελεσάντων Αρχηγών, του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Εκπροσώπων του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, του Προέδρου του ΟΛΠ, του Προέδρου της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, Σπουδαστών των ΑΕΝ και πλήθους Πλοιάρχων εν ενεργεία και Απομάχων.


Κατά την διάρκειά της, η Ένωση τίμησε επίσης, με διακρίσεις πλοιάρχους Α’ και Β’ βαθμού για αξιέπαινες πράξεις, μεταξύ των οποίων οι εξ Άνδρου κ.κ. Διαπούλης και Στεφάνου.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ, στην εμπεριστατωμένη ομιλία του αναφέρθηκε στις δράσεις και τα προβλήματα της Ένωσης και των Ελλήνων Πλοιάρχων, ο Υπουργός Ναυτιλίας εξέφρασε την στήριξη της Κυβερνήσεως στην επίλυση των προβλημάτων και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σαντορινιός, Υπεύθυνος για θέματα Ναυτιλίας του Κόμματος, δήλωσε ότι θα στηρίξει κάθε θετική απόφαση και μέτρο υπέρ των Πλοιάρχων και των Ναυτικών γενικότερα. Με το ίδιο πνεύμα ομίλησε και ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 128 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*