Έκκληση του Δημάρχου Μυκόνου στους πολίτες να αναλάβουν την κοινωνική ευθύνη που τους αναλογεί

Newsroom
02/04/2020 3:21
  •  
  •  
  •  

 

Αυξημένα αντανακλαστικά και μέγιστη δυνατή ετοιμότητα, δεδομένων των συνθηκών και των υπαρχουσών υποδομών, έχει επιδείξει ο Δήμος Μυκόνου, ο οποίος μετά την αεροδιακομιδή με Super Puma της 69χρονης γυναίκας από την Άνω Μερά, εξέδωσε ανακοίνωση που απευθύνεται σε κάθε κάτοικο του νησιού.

Σε αυτήν, ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς – αφού κάνει αναφορά στην υποδειγματική διαχείριση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού από την τοπική υγειονομική μονάδα – επικεντρώνεται στην κοινωνική ευθύνη όλων των κατοίκων της Μυκόνου, ως προς τη συμμόρφωση με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

«Εάν επί της ουσίας παραβιάζουμε τους περιορισμούς δεν συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Εάν κάποιοι νομίζουν ότι οι περιορισμοί αυτοί δεν τους αφορούν ή ότι οι ίδιοι είναι απολύτως προστατευμένοι κάνουν λάθος […] Απευθύνω και πάλι έκκληση σε όλους τους κατοίκους του νησιού να αντιληφθούν τις ευθύνες τους απέναντι στους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους αλλά και τους συμπολίτες τους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουκάς, υπενθυμίζοντας ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό κάθε πολίτη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
Η αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, προϋποθέτει αφενός τη θωράκιση του συστήματος υγείας και αφετέρου την ατομική συμμόρφωση στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Για το Σύστημα Υγείας, ήδη η Δημοτική Αρχή αλλά και ιδιώτες, συνεισφέραμε σε υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό ώστε να υπάρχει στη Μύκονο η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα αντιμετώπισης του προβλήματος, πάντοτε σε σχέση με τις υπάρχουσες υποδομές. Για αυτό και το Κέντρο Υγείας εφάρμοσε με τον πλέον παραδειγματικό τρόπο τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ όσον αφορά ύποπτα περιστατικά και κατόπιν διασφάλισε την άμεση διακομιδή της συμπολίτισσάς μας- στην οποία όλοι ευχόμαστε περαστικά- στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Σε θέματα όμως κοινωνικής ευθύνης και συμπεριφοράς των πολιτών απαιτείται η κατανόηση όλων. Εάν επί της ουσίας παραβιάζουμε τους περιορισμούς δεν συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Εάν κάποιοι νομίζουν ότι οι περιορισμοί αυτοί δεν τους αφορούν ή ότι οι ίδιοι είναι απολύτως προστατευμένοι κάνουν λάθος.

Απευθύνω και πάλι έκκληση σε όλους τους κατοίκους του νησιού, ειδικά μετά την εκδήλωση του πρώτου κρούσματος στο νησί μας να αντιληφθούν τις ευθύνες τους απέναντι στους εαυτούς τους, τις οικογένειες τους αλλά και τους συμπολίτες τους. Ο Δήμος Μυκόνου είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα σε κάθε πολίτη, για να βοηθά και να ενημερώνει με κάθε τρόπο.

Μένουμε σπίτι, περιορίζουμε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις μας, υπακούμε στους κανόνες που κάθε φορά προτείνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

(Visited 75 times, 1 visits today)