Κορωνοϊός: Εντατικοποιούνται έλεγχοι και περιπολίες στη Σύρο και τα νησιά ενόψει Πάσχα

Newsroom
13/04/2020 15:59
 
 
 

 

Ο απολογισμός των δράσεων των Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών αναφορικά με την εφαρμογή των αυξημένων μέτρων ασφάλειας, αστυνόμευσης και τροχονομίας, επί των διενεργούμενων ελέγχων στους χώρους ευθύνης τους (από την έναρξη ισχύος αυτών) και ο σχεδιασμός της εντατικοποίησής τους κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα στα νησιά των Κυκλάδων ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που ολοκληρώθηκε από λίγο στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Ερμούπολη.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Λεονταρίτη, συμμετείχαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωσήφ Κανακουσάκης, ο Διοικητής της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής κ. Ιάκωβος Γκίζης, ο Λιμενάρχης Σύρου και Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων κ. Γιάννης Βαμβακούσης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Κυκλάδων κ. Κωνσταντίνος Ανθούλης.


Επισημαίνεται ότι τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι περιπολίες για τον έλεγχο των μετακινήσεων και την αποτροπή τυχόν συγκεντρώσεων πολιτών, ιδιαίτερα κατά την Κυριακή του Πάσχα, σε όλο το οδικό δίκτυο, ενώ στελέχη του Λιμενικού Σώματος θα διενεργούν ενδελεχείς ελέγχους στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας.

«Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη του Αστυνομικού και Λιμενικού Σώματος για την άψογη μεταξύ μας συνεργασία, τον υπερβάλλοντα ζήλο που επέδειξαν και συνεχίζουν να επιδεικνύουν στην πιστή τήρηση της εφαρμογής των μέτρων. Είμαι βέβαιος ότι και κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα θα κερδίσουμε “το μεγάλο στοίχημα” της επιτυχούς εφαρμογής των μέτρων. Είναι κοινή διαπίστωση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μέχρι και σήμερα έχει πειθαρχήσει στα μέτρα. Οποιαδήποτε χαλάρωση όμως τις επόμενες ημέρες μπορεί να φέρει ανατροπές και αναζωπύρωση της επιδημίας. Τηρούμε τα μέτρα, προστατεύουμε τις οικογένειες και τους φίλους μας» δήλωσε αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Λεονταρίτης.

(Visited 116 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*