Ντροπή! Βανδάλισαν εκκλησάκι στη Σύρο!

Newsroom
17/04/2020 13:05
 
 
 

 

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε σήμερα η Τοπική Κοινότητα Γαλησσά και ο πρόεδρος της Γιάννης Βουτσίνος.

Ανήμερα Μεγάλης Παρασκευής, διαπιστώθηκε ότι το εκκλησάκι «σύμβολο» του χωριού, η Αγία Πακού, υπέστη βανδαλισμούς που προκαλούν οργή και αποτροπιασμό.


Άγνωστοι (μέχρι στιγμής) δράστες έσπασαν την εικόνα του Χριστού, ενώ έσπασαν και έκαψαν ξύλινα έπιπλα από το εσωτερικό της εκκλησίας. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης τέσσερα άτομα (ηλικίας 20 με 25 ετών) εθεάθησαν στο εκκλησάκι και εικάζεται ότι αυτά άναψαν και τη φωτιά στο πίσω μέρος του λόφου όπου βρίσκεται η Αγία Πακού.

Στο σημείο κλήθηκε η Ασφάλεια και η Σήμανση και διενεργείται προανάκριση. Επίσης, έχει ενημερωθεί ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου κ. Πέτρος Στεφάνου.


«Λυπάμαι πάρα πολύ. Η εικόνα του Χριστού, Μεγάλη Παρασκευή, σπασμένη συμβολίζει την σπασμένη κοινωνία και τις αξίες αυτής. Δεν με ενοχλεί που δεν πιστεύουν. Με εξοργίζει που δεν σέβονται» έγραψε ο πρόεδρος του Τοπικής Κοινότητας Γαλησσά κ. Βουτσίνος.

(φωτογραφίες από την σελίδα της Τοπικής Κοινότητας Γαλησσά στο Facebook)

(Visited 315 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.