Συλλυπητήριο μήνυμα της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού

Newsroom
08/05/2020 20:22
 
 
 

 

Η Δωδεκάνησος σήμερα θρηνεί την απώλεια ενός πολύ σημαντικού ανθρώπου και πολιτικού που άφησε όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και σε όλη τη χώρα τη σφραγίδα του.

Έγραψε ιστορία στην πολιτική αλλά και στον τομέα της υγείας. Τη δική του ιστορία.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός δεν είναι από τα ξημερώματα πια κοντά μας γιατί έχασε τη μάχη που, από τον περασμένο Μάρτιο, έδινε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Μια μεγάλη προσωπικότητα με ήθος, αξιοπρέπεια, οξυδέρκεια και δυναμισμό. Από τη θέση του υπουργού Υγείας έδωσε μάχες για έχει η Ρόδος, ένα νοσοκομείο πανεπιστημιακού επιπέδου. Ήταν στόχος ζωής για εκείνον η λειτουργία του αιμοδυναμικού τμήματος. Χάρη σε εκείνον χιλιάδες Δωδεκανήσιοι κάνουν επεμβάσεις για την καρδιά και sted χωρίς να χρειάζεται να μεταβαίνουν στην Αθήνα. Πάλεψε και για το ογκολογικό τμήμα που τόσο πολύ ήθελε να λειτουργήσει.

Εκτός από όλα τα άλλα για τα οποία με πάθος πάλευε, έδωσε μάχες για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ και την επέκταση του σε όλη τη χώρα. Χιλιάδες ανθρώπινες ζωές σώθηκαν. Συνέβαλλε στη βελτίωση των αεροδιακομιδών καταλυτικά. Αγωνίστηκε για τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ, για να έχει και η Ρόδος το δικό της παράρτημα, για να μπορούν να έχουν ένα βάλσαμο και ένα φως στον εφιάλτη των ναρκωτικών οι εξαρτημένοι από τις ουσίες. Αγωνίστηκε για να πάψει να αποτελεί αίσχος για τη χώρα το Ψυχιατρείο Λέρου.

Επίσης ως υπουργός Υγείας, με δυναμισμό και επιμονή κατάφερε ώστε να εξαιρεθεί η Ελλάδα από τους περιορισμούς της συνθήκης του Μάαστριχτ, σε ό,τι αφορά τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία. Αυτό άνοιξε το δρόμο για τη υλοποίηση σημαντικών έργων την χρονική περίοδο 1993-1996.

Άνθρωπος καθαρός, έντιμος και συνετός. Με δυναμικό πολιτικό λόγο, αλλά και επιμονή για τα δικά του πιστεύω. Δεν δίσταζε να στηλιτεύσει και το ΚΙΝΑΛ όταν πίστευε πως είχε ξεφύγει από τη γραμμή που είχε χαράξει ο ιδρυτής του Ανδρέας Παπανδρέου.

Διορατικός, πάντα έβλεπε πιο μπροστά από όλους εμάς, για αυτά που θα έρχονταν. Ποιος θα ξεχάσει τις παρεμβάσεις του όταν ξέσπασε η δημοσιονομική κρίση. Τις προτάσεις του για ένα σχέδιο Μάρσαλ, για να σωθεί η Ελλάδα για να επανεκκινήσει η οικονομία.

Στην πολιτική είχε άποψη και την υποστήριζε με πάθος.

Ο τόπος μας θρηνεί την απώλεια ενός αγαπημένου και σημαντικού ανθρώπου μιας μεγάλης προσωπικότητας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

(φωτό: ethnos.gr)

(Visited 52 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*