Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων για τα επεισόδια στη Τήνο: «Να μην λοιδορούνται οι αστυνομικοί για ανεπάρκειες και ευθύνες άλλων»

επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και πολιτών της Τήνου
Newsroom
25/05/2020 1:04
  •  
  •  
  •  

 

Δελτίο Τύπου για τα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες μέρες στην Τήνο, κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων των κατοίκων ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων.

Σε αυτόν, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ευχαριστεί τους αστυνομικούς «για την αυτοσυγκράτηση και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν», υποστηρίζοντας ότι «δεν φταίει ο Έλληνας αστυνομικός να λοιδορείται και να εκτίθεται στα μάτια των συμπολιτών του για τις ανεπάρκειες και τις ευθύνες άλλων».

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου:

Με αφορμή την λήψη μέτρων στις 20 Μαΐου 2020 στην Τήνο για την πραγματοποίηση ενός ιδιωτικού έργου, την δημιουργία του οποίου ενώ αρχικά επιθυμούσε το σύνολο των εμπλεκόμενων για δικούς τους λόγους αποφάσισαν ότι δεν συμφωνούν, για μια ακόμη φορά ο Έλληνας αστυνομικός βρέθηκε στο ειδώλιο του κατηγορουμένου ως υπαίτιος της πρόκλησης επεισοδίων, καθώς δεν χρησιμοποίησε κανένα από τα μέσα καταστολής που διαθέτει, προσπαθούσε να διαχειριστεί ειρηνικά την κατάσταση και έκανε προσπάθειες μόνο για την απώθηση των διαδηλωτών.

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Υ.Κ. ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους για την αυτοσυγκράτηση και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους παρά την επίθεση που δέχτηκαν στο χώρο του έργου αλλά και καθημερινά μέσα από μια σωρεία αναληθών αναρτήσεων – δηλώσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ένα ζήτημα της πολιτείας και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα προσπαθούν να το μετατρέψουν σε αστυνομικό βάζοντας για μια ακόμη φορά τον Έλληνα Αστυνομικό στην μέση. Σε τίποτε δεν φταίει ο Έλληνας αστυνομικός, να λοιδορείται και να εκτίθεται στα μάτια των συμπολιτών του για τις ανεπάρκειες και τις ευθύνες άλλων.

(Visited 118 times, 1 visits today)