Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ν. Αιγαίου: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στην Τήνο»

επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και πολιτών της Τήνου
Newsroom
26/05/2020 00:55
 
 
 

 

Για πρωτοφανή σκοπούμενη επίθεση εναντίον των αστυνομικών που κλήθηκαν να διασφαλίσουν την νομιμότητα, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου, με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν στην Τήνο κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων ενάντια στις ανεμογεννήτριες.

Η Ένωση υπεραμύνεται των ενεργειών των αστυνομικών, καταδικάζοντας οποιαδήποτε βία σε βάρος τους.

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

Με αφορμή τα επεισόδια που εκδηλώθηκαν την Τετάρτη (20 Μαΐου 2020) στην Τήνο για το θέμα της εγκατάστασης του αιολικού πάρκου (ανεμογεννητριών) όλοι γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να διασφαλίσουν τη νομιμότητα, όπως αυτή εκφράζεται από τους νόμους και τις αποφάσεις της Πολιτείας.

Οι συνάδελφοί μας, αξιολογώντας τις επικρατούσες συνθήκες, επέδειξαν υψηλό επαγγελματισμό και αξιέπαινη υπευθυνότητα εφαρμόζοντας τις πλέον ήπιες τακτικές διαχείρισης της κατάστασης.
Ωστόσο, έγιναν αποδέκτες πρωτοφανούς σκοπούμενης επίθεσης, με αποτέλεσμα δυο να τραυματιστούν, στοχοποιήθηκαν σε προσωπικό επίπεδο και επιχειρήθηκε να παρουσιαστούν ως αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια.

Η Ένωσή μας, ως αρωγός και συμπαραστάτης των αστυνομικών, που ενεργούν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, καταδικάζει οποιαδήποτε βία σε βάρος τους.

(Visited 81 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.