Κορωνοϊός: Αναστολή επισκεπτηρίων και προληπτικοί έλεγχοι των εργαζομένων στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στις Κυκλάδες

ilikiomeni
Newsroom
19/08/2020 12:51
 
 
 

Επιστολές προς όλες τις δομές φροντίδας ηλικιωμένων στις Κυκλάδες στάλθηκαν από τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κατόπιν σχετικών εγγράφων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Με τις επιστολές αυτές 1ον ζητείται η αναστολή των επισκεπτηρίων μέχρι 31 Αυγούστου 2020 και 2ον επιβάλλεται σε όλους τους εργαζομένους των Μονάδων που επιστρέφουν από άδεια, το χρονικό διάστημα 17/8/20 έως και 31/8/20, να υποβληθούν σε υποχρεωτικό προληπτικό έλεγχο ανίχνευσης του κορωνοϊού Covid-19 με τη μέθοδο PCR (ΦΕΚ 3437/τ.Β/14.8.20).

Τα μέτρα αυτά κρίνονται απαραίτητα, καθώς στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων φιλοξενούνται ηλικιωμένοι με χρόνια υποκείμενα νοσήματα, που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση σοβαρής νόσου και επιπλοκών από λοίμωξη Covid-19.

Όπως υπενθύμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας & Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων Κώστας Μπιζάς, οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από την πρώτη στιγμή (Φεβρουάριος 2020) που ενέσκηψε ο ιός covid-19, έχουν αποστείλει τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ προς τις δομές που φιλοξενούν ηλικιωμένους και έχουν ζητήσει την σωστή εφαρμογή τους. Ταυτόχρονα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει προμηθεύσει τα παραπάνω ιδρύματα με υλικά ατομικής προστασίας (γάντια και μάσκες).

«Οφείλουμε όλοι να λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα προστασίας και να τηρούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων Υπουργείων ώστε να αντιμετωπίσουμε τον covid-19 και να προστατεύσουμε μ’ ευλάβεια, ιδιαίτερα τους διαβιούντες γέροντες στα κοινωνικά ιδρύματα και στους οίκους ευγηρίας, αλλά και όσους διαμένουν στα οικογενειακά τους σπίτια. Τα άτομα της τρίτης ηλικίας χρειάζονται την προστασία και την αγάπη μας. Το αξίζουν, διότι έχουν αγωνιστεί και έχουν προσφέρει με τις θυσίες και την εργασία τους ανεκτίμητες υπηρεσίες στις οικογένειες τους και στην κοινωνία μας γενικότερα» δήλωσε σχετικά ο κ. Μπιζάς.

(Visited 71 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*