Πώς θα γιορταστεί η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στη Σύρο (δείτε το πρόγραμμα)

Newsroom
23/10/2020 13:22
 
 
 

 

Επηρεασμένος από τον κορωνοϊό και τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ θα είναι ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στη Σύρο.

Σήμερα, ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα του εορτασμού από το Γραφείο Τύπου, Δημόσιων και Διεθνών Σχέσεων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με το οποίο οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, με τον γενικό σημαιοστολισμό από τις 8 το πρωί (μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου).

Το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, καθώς και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στις 11:00 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Κοιμητήριο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, παρουσία Αρχών, Προϊσταμένων υπηρεσιών, αποδεκτών επισήμων προγραμμάτων και του/ της Σημαιοφόρου του 4ου και του 6ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς και του 3ου Γυμνασίου, της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Επίσης, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου θα γίνει φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών.

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

*07:30 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης.

*08:00 Έπαρση της Σημαίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο με συμμετοχή ολιγομελούς τμήματος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

*09:30 Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας στις κατά τόπους ενορίες, προσκύνημα και κατάθεση στεφανιών από εκπροσώπους τοπικών αρχών και μαθητές των Εκπαιδευτικών Μονάδων Άνω Σύρου, Βάρης και Ποσειδωνίας, ως εξής:

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ

Από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου, του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου «Ο Άγιος Γεώργιος», του «Βαμβακάρειου» Γυμνασίου (μόνο ο/η Σημαιοφόρος του κάθε σχολείου) και εκπροσώπους τοπικών αρχών (ένας από κάθε θεσμό).

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΒΑΡΗΣ

Από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βάρης (μόνο ο/η Σημαιοφόρος του σχολείου) και εκπροσώπους τοπικών αρχών (ένας από κάθε θεσμό).

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΓΑΛΗΣΣΑ

Από τριμελή αντιπροσωπεία μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας και εκπροσώπους τοπικών αρχών (ένας από κάθε θεσμό).

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ

Από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας (μόνο ο/η Σημαιοφόρος του σχολείου) και εκπροσώπους τοπικών αρχών (ένας από κάθε θεσμό).

*10:30 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου – Άνδρου – Κέας – Μυκόνου – Μήλου -Σερίφου – Σίφνου – Κιμώλου – Κύθνου – Φολεγάνδρου και Σικίνου κ. κ. Δωροθέου Β’ (τέλος προσέλευσης στον Ιερό Ναό στις 10:25).

*10:50 Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας μετά το πέρας της Δοξολογίας (εντός του Ι.Ν.) από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κι Επικοινωνιών Κυκλάδων κ. Μάρκο Δαδάο.

*11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Εθνικό Ηρώο της πόλης (προ του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου) και κατάθεση στεφάνων τηρουμένης της με αρ. 52749/28.9.2006 (ΦΕΚ 1488/6.10.2006) υπουργικής απόφασης καθορισμού της σειράς προβαδίσματος και σε εφαρμογή των ισχυουσών υγειονομικών διατάξεων, με ευθύνη των τελεταρχών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. κ. Κωνσταντίνο Μουρσελά και Αλέξιο Μαραντζίδη.
Σιγή ενός λεπτού – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

*18:50 Υποστολή της Σημαίας (όπως και κατά την έπαρση).

(φωτό αρχείου)

(Visited 127 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.