Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ.: «Ο αντιδικτατορικός αγώνας αποτελεί πάντα πηγή δύναμης και έμπνευσης»

Newsroom
16/11/2020 11:11
 
 
 

 

Ανακοίνωση για την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εξέδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Κυκλάδων (πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νομού Κυκλάδων.

Σε αυτήν, γίνεται εκτενής περιγραφή της πολιτικοοικονομικής και κοινωνικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί την παρούσα χρονική περίοδο στη χώρα μας, ενώ ταυτόχρονα τονίζεται ότι «ο αντιδικτατορικός αγώνας αποτελεί πάντα πηγή δύναμης και έμπνευσης», ειδικά τώρα που επιχειρείται «περιστολή εργασιακών, δημοκρατικών δικαιωμάτων και συνταγματικών ελευθεριών με πρόσχημα την πανδημία».

Σημειώνεται ότι αύριο στις 12:00 αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ., θα τιμήσει την ηρωική εξέγερση, με την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας, στην προτομή του αξιωματικού Σπύρου Μουστακλή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι

Η 17η Νοέμβρη 2020, 47 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση των φοιτητών των εργαζόμενων και του λαού μας, μας βρίσκει αντιμέτωπους με ακόμη πιο βάρβαρες πολιτικές του κράτους και του κεφαλαίου, ιδιαίτερα μετά την εκδήλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, που μας οδηγούν σε μεγαλύτερη φτώχια και εξαθλίωση.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί μια παγκόσμια υγειονομική κρίση για να εφαρμόσει ακόμη πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές με παραπέρα αποδυνάμωση του δημόσιου τομέα, διάλυση και ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, θέσπιση της 10ωρης εργασίας, περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών, κλιμάκωση των ιδιωτικοποιήσεων και αδιαφανών συμβάσεων και προμηθειών, αύξηση της ανεργίας με το κλείσιμο επιχειρήσεων λόγω της παρούσας κατάστασης με το lockdown. Δεν χρησιμοποιεί τους απαιτούμενους πόρους (εθνικούς και ευρωπαϊκούς) για τη στήριξη της κοινωνίας που δοκιμάζεται σκληρά και για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, το οποίο βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.

Και ενώ οξύνεται το πολεμικό κλίμα από τους καπιταλιστές στην Ανατολική Μεσόγειο για το μοίρασμα της ΑΟΖ και των πετρελαίων, προϋπολογίζονται να δοθούν δισεκατομμύρια ευρώ για νέους πολεμικούς εξοπλισμούς και όχι για νοσοκομεία, σχολεία, θέσεις απασχόλησης, μισθούς και συντάξεις.

Σαράντα επτά χρόνια μετά, η φοιτητική και λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973, φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο τα ίδια αιτήματα για Ελευθερία, Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Ιδιαίτερα σήμερα που η αστυνομική βία εντείνεται, μετά την κατάργηση του πανεπιστημιακού άσυλου και τις πρόσφατες προσπάθειες να επιβληθεί αστυνομοκρατία μέσα στα ΑΕΙ με την ίδρυση ειδικού αστυνομικού σώματος, η δημόσια παιδεία στοχοποιείται, η Ιστορία αναθεωρείται και εμφανίζεται και πάλι η θεωρία των δύο άκρων, ιδιαίτερα μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, καθώς προβάλλεται τώρα η ανάγκη να χτυπηθεί και ο δήθεν «αριστερός φασισμός»!!!

Στο πλαίσιο αυτό είδαμε εισβολή της αστυνομίας στους χώρους του Πολυτεχνείου της Αθήνας, με την κάλυψη του Πρυτανικού Συμβουλίου και την έκδοση της βαθιάς αντιδημοκρατικής και αντισυνταγματικής απόφασης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης, όπως επισημαίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Δεν μας φοβίζουν! Ο αντιδικτατορικός αγώνας αποτελεί πάντα πηγή δύναμης και έμπνευσης και για αυτό πάντα θα αποτίνουμε φόρο τιμής σε ό,τι συμβολίζει.

*Ελευθερία, Δημοκρατία, Παιδεία και αξιοπρεπή διαβίωση.

*Καμία περιστολή εργασιακών, δημοκρατικών δικαιωμάτων και συνταγματικών ελευθεριών με πρόσχημα την πανδημία.

*Άμεση ακύρωση της αρ. 1029/Β/18 Απόφασης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

*Συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον για όλους!

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ., θα τιμήσει την ηρωική εξέγερση, με την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας, την Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 12:00, στην προτομή του αξιωματικού Σπύρου Μουστακλή, ο οποίος βασανίστηκε άγρια από τη χούντα των Συνταγματαρχών, με αποτέλεσμα την παράλυσή του, αλλά και τον πρόωρο θάνατό του.

(Visited 65 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*