Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κυκλάδων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου: «47 χρόνια μετά, τίποτα δεν έχει τελειώσει»

Newsroom
17/11/2020 17:28
 
 
 

Πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει η φετινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σύμφωνα με την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κυκλάδων, λόγω των όσων επιβάλλονται στη χώρα μας με πρόσχημα την πανδημία.

«47 χρόνια μετά, τίποτα δεν έχει τελειώσει» τονίζει η Ν.Ε. Κυκλάδων, η οποία υποστηρίζει ότι η καλύτερη τιμή σε όσους συμμετείχαν στην εξέγερση του 1973 είναι να συνεχιστούν οι αγώνες για ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ.

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κυκλάδων:

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ειδικά φέτος, με την πρωτοφανή απαγόρευση συναθροίσεων που της επιβλήθηκε, έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από την επετειακή.

Είναι έναυσμα για αντίδραση σε όσα αντιδημοκρατικά και αντεργατικά μάς επιβάλλονται με πρόσχημα τον κορωνοϊό, είναι ευκαιρία να κάνουμε τους παραλληλισμούς εκείνων των ετών και των πρωταγωνιστών με τους σημερινούς και να εντοπίσουμε τις ομοιότητες και τις διαφορές, είναι κίνητρο να θυμηθούμε τα αιτήματα και τα ιδανικά εκείνης της εξέγερσης που σχεδόν μισό αιώνα μετά επανέρχονται επιτακτικά.

Το «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» ακούγεται ίσως από κάποιους ως «παρωχημένο» αλλά η πραγματικότητα δυστυχώς επιβεβαιώνει την επικαιρότητά του, με την ανεργία και τις κακοπληρωμένες δουλειές να αυξάνονται, την αποδόμηση των εργατικών δικαιωμάτων, την Παιδεία να καταδικάζεται σε υπολειτουργία και να αφήνεται, όπως και η Υγεία, στη φιλοτιμία των συκοφαντημένων δημοσίων λειτουργών και την Ελευθερία υπό διωγμό, είτε μιλάμε για πλουραλισμό των ΜΜΕ, είτε για την αυθαιρεσία των μονάδων καταστολής, είτε για το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, είτε απλά για έναν καφέ στο παγκάκι του πάρκου και μια βόλτα με τον σκύλο.

47 χρόνια μετά, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η καλύτερη τιμή στους νέους που συμμετείχαν στην κορυφαία εξέγερση ενάντια στη Χούντα των Συνταγματαρχών, είναι να συνεχίσουμε να μαχόμαστε για τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, την ελευθερία, αξίες που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί συστηματικά να θέσει σε αμφισβήτηση.

Κι αν η φετινή επέτειος δεν τιμηθεί όπως της πρέπει, έχουμε αγώνες μπροστά για να ανατρέψουμε την καταστροφή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, αγώνες που αποτελούν την καλύτερη τιμή σε όσους συμμετείχαν στην εξέγερση του 1973.

(Visited 72 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*