Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΑΔΑ για την απεργία της 6ης Μάη: «Απαντάμε αγωνιστικά στην άθλια πολιτική της κυβέρνησης»

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου Σύρος
Newsroom
05/05/2021 17:01
 
 
 

Ανακοίνωση για την απεργία της 6ης Μαΐου εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, στην οποία τονίζεται ότι «το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ειδικά στις άγριες συνθήκες της πανδημίας, είναι υπόθεση των εργαζομένων».

Ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πρέπει να δώσουν αγωνιστική απάντηση στις άθλιες ρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση και που έχουν ως στόχο το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων της ΑΔΑ:

Συναδέλφισσες -συνάδελφοι,

οι εργαζόμενοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου απεργούμε στις 6 Μάη ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να μετατρέψουν την Πρωτομαγιά σε «αργία» την τρίτη μέρα του Πάσχα.

Κυβέρνηση και ηγεσία της ΓΣΕΕ επιδιώκουν την ακύρωση της αγωνιστικής απάντησης στο νομοσχέδιο-βόμβα στα εργασιακά δικαιώματα που, 135 χρόνια μετά το Σικάγο, καταργεί το οκτάωρο και ουσιαστικά το δικαίωμα της απεργίας στο δημόσιο τομέα.

Δίνουμε μαζικά το αγωνιστικό μας παρών στην Πανελλαδική, Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία, που μας καλεί η Ομοσπονδία μας και προκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ, όπως και στις κατά τόπους ταξικές απεργιακές συγκεντρώσεις.

Απαντάμε αγωνιστικά στην άθλια πολιτική της κυβέρνησης που επιχειρεί, μετά από 10 χρόνια μνημονίων και 1,5 χρόνο πανδημίας, να επιβάλει την 10ωρη εργασία, την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών, διεύρυνση της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις και την «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την σύνδεση του μισθού με την «απόδοση» στις κρατικές υπηρεσίες, την προώθηση της εργοδοτικής και κρατικής παρέμβασης στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, το χτύπημα βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων όπως τη σχεδιαζόμενη αύξηση του ποσοστού ασφαλείας στο δημόσιο έως και στο 40 % (!!!).

Οι σχεδιασμένες αυτές ρυθμίσεις αφορούν σε όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Τινάζουν στον αέρα την ζωή χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους, στηρίζοντας την «ανταγωνιστικότητα» (δηλ. τα κέρδη) των μεγάλων επιχειρήσεων, φορτώνοντας και νέα βάρη στις πλάτες μας, στις πλάτες του λαού μας.

Αποτελεί θρασύτατη πρόκληση η κυβερνητική προπαγάνδα για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, ότι όλα θα γίνονται με την… σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων. Όλοι γνωρίζουμε ότι στους χώρους δουλειάς, νόμος είναι η εντολή της εργοδοσίας.

Με την απεργία στις 6 Μάη δίνουμε αγωνιστική απάντηση:

*Στην εγκληματική πολιτική για την πανδημία, που οδήγησε σε χιλιάδες ασθενείς, νεκρούς και διασωληνωμένους εντός και εκτός ΜΕΘ, προκειμένου να μην θιχτούν τα συμφέροντα των ιδιωτικών επιχειρήσεων εμπορίας υγείας που επιβάλλουν την υγεία ως εμπόρευμα.

*Στην αστυνομοκρατία και τις αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις που «προβάρονται» σήμερα για να εμπεδωθούν αύριο.

*Στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών μας που χαρατσώνει πολλαπλά τους συμπολίτες μας όπως το παράδειγμα των δασικών χαρτών, που, διευκολύνουν την καταστροφή των δασών, εντείνουν το εμπόριο της γης, οδηγούν στην καταστροφή της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας, βορά στα αρπακτικά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Με την απεργία στις 6 Μάη αγωνιζόμαστε για να:

*θωρακιστεί το σύστημα υγείας ΑΜΕΣΑ με κάλυψη όλων των αναγκαίων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, να επιταχθεί άμεσα και δωρεάν ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας και να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ώστε τα κρατικά νοσοκομεία να καλύπτουν όλες τις ανάγκες για όλες τις ασθένειες και διαγνωστικές εξετάσεις και όχι να λειτουργούν ως νοσοκομεία μιας νόσου. Να επαναλειτουργήσει άμεσα δωρεάν και για όλους η Α/βάθμια περίθαλψη που διέλυσαν για να στείλουν πελάτες στους εμπόρους υγείας.

*σταματήσει η τραγική υποστελέχωση όλων των υπηρεσιών, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η εντατικοποίηση, οι ιδιωτικοποιήσεις και η λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

*προγραμματιστούν άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες, στην υγεία στην παιδεία στην πρόνοια. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και τις εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων σε επιχειρηματικούς ομίλους.

*νομοθετηθούν και να εφαρμοστούν για όλους, ανεξάρτητα από εργοδότη, σύγχρονοι όροι δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Για σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και μείωση του εργάσιμου χρόνου.

*δοθούν αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

*κατοχυρωθούν τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, η ελεύθερη και ανεμπόδιστη δράση των συνδικάτων, κόντρα στην κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού. Το κράτος και η εργοδοσία δεν έχουν καμιά δουλειά να παρεμβαίνουν στα συνδικάτα.

*παρθούν άμεσα μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων.

Απορρίπτουμε την μαύρη προπαγάνδα κυβέρνησης και εργοδοσίας. Απομονώνουμε τις μαριονέτες του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ειδικά στις άγριες συνθήκες της πανδημίας, είναι δική μας υπόθεση, είναι υπόθεση των εργαζομένων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΜΑΗ

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΟ 10:00 πμ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Τηρούμε όλα τα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία – δυναμώνουμε τις φωνές μας.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*