Επιτροπή Αγώνα Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νάξου: «Δεν θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα»

geniki apergia
Newsroom
12/05/2021 23:03
 
 
 

Μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι ο ξεσηκωμός και η αντίσταση απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νάξου.

Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θέλει να σβήσει οριστικά την ιστορική κατάκτηση του 8ώρου και να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε μηχανές, που θα δουλεύουν με πολύ λιγότερα χρήματα και θα είναι έρμαια της εργοδοσίας, χωρίς δικαίωμα διεκδίκησης και απεργίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – KΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ
8 Ώρες Δουλειά – 8 Ώρες Ανάπαυση – 8 Ώρες Ελεύθερος Χρόνος
Αυτή η ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης θέλουν να γίνει με μια μονοκοντυλιά 13 ώρες δουλειά την μέρα με μείωση μισθών! Θέλουν να τσακίσουν την υγεία και την ζωή των εργαζομένων για τα κέρδη των Αφεντικών.

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! – Το νομοσχέδιο να Αποσυρθεί ΤΩΡΑ!
Η Κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στον δρόμο που έστρωσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επιβάλει την ΤΖΑΜΠΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. Μιλάνε για «ελεύθερο χρόνο για την φροντίδα των παιδιών» αυτοί που έκλεισαν παιδικούς σταθμούς, που δεν προσλαμβάνουν δασκάλους για τα σχολεία! Θέλουν να δουλεύει ο εργαζόμενος σα σκλάβος, χωρίς να πληρώνεται επιβάλλοντας δουλειά 7 μέρες την βδομάδα, 13 ώρες την μέρα!

ΩΡΑΡΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΗΧΑΝΕΣ
Η ζωή μας, οι συνθήκες δουλειάς οι δικές μας και των παιδιών μας, οι μισθοί μας, βρίσκονται στο κρεβάτι του Προκρούστη. Θέλουν να κόψουν τα χέρια και τα πόδια μας. Να μας πάρουν ακόμα και το δικαίωμα της συλλογικής διεκδίκησης και οργάνωσης, την απεργία και την δράση των σωματείων μας ώστε να μείνουμε ανυπεράσπιστοι απέναντι στην εργοδοσία.

ΛΑΣΤΙΧΟ ΩΡΑΡΙΑ-ΛΑΣΤΙΧΟ ΖΩΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Αυτοί που διέλυσαν κάθε ελεγκτικό μηχανισμό που υπήρχε υπέρ του εργαζόμενου και άφησαν τους εργαζόμενους έρμαιο της εργοδοσίας ακόμη και μέσα στην πανδημία μιλάνε για νομοσχέδιο «προστασίας της εργασίας». Φτάνουν στο σημείο να μετατρέψουν την Επιθεώρηση Εργασίας σε ΜΚΟ και βάζουν επικεφαλής της τον διαβόητο Σκέρτσο, πρώην Πρόεδρο του Συνδέσμου των Βιομηχάνων! Ο υπουργός Χατζηδάκης, γίνεται ο μεγαλύτερος σφαγέας των εργαζομένων και Μέγας Προστάτης της Εργοδοσίας.

ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ
ΤΩΡΑ πρέπει να δοθεί αποφασιστική απάντηση. Τώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να μην επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να μας πάει 100 χρόνια πίσω. Την στιγμή που βιομήχανοι, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες αυξάνουν τα κέρδη τους μέρα με την μέρα, θέλουν εμείς να βυθιστούμε σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια. Να δουλεύουμε περισσότερο και να πληρωνόμαστε λιγότερο!

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ
Με απειλές, ψέματα και συκοφαντίες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους ώστε να κρύψουν τους πραγματικά αντεργατικούς σχεδιασμούς τους, για να ξεπεράσουν την κρίση τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Εμείς έχουμε υποχρέωση αυτό που μας κληροδότησαν οι γονείς μας, το 8ωρο και τα δικαιώματα, να το παραδώσουμε εμείς στα παιδιά μας. Εκπροσωπούμε το δίκιο των πολλών, της εργατικής τάξης. Εμείς παράγουμε τα κέρδη τους, εμείς είμαστε αυτοί που οικοδομούμε το μέλλον, εμείς είμαστε που τραβάμε την κοινωνία μπροστά. Δε θα αφήσουμε να γυρίσουν πίσω το ρολόι της Ιστορίας!

(Visited 75 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.