Ραντεβού στην πλατεία Παλιού Δημαρχείου δίνουν στις 10 Ιουνίου οι απεργοί της Νάξου

Newsroom
01/06/2021 15:45
 
 
 

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Ιουνίου η απεργιακή κινητοποίηση στη Νάξο, την οποία διοργανώνουν η Επιτροπή Αγώνα Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νάξου, η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού-Τουρισμού Νάξου, η Ένωση Συνταξιούχων Νάξου και ο Μιχάλης Πάσουλας, μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδος.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, τονίζουν ότι η ώρα του αγώνα και της ευθύνης έφτασε, γι’ αυτό και πρέπει τώρα οι εργαζόμενοι να οργανωθούν και να περάσουν στην αντεπίθεση, ανατρέποντας τον εργασιακό μεσαίωνα που ετοιμάζεται να επιβάλει η κυβέρνηση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΙΟΥΝΗ
Όλοι στο δρόμο!
Όλοι στον αγώνα για να μη ζήσουμε τον εφιάλτη που μας ετοιμάζουν!

Να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης για:

*10 ως 13 ώρες δουλειά την ημέρα, ως 78 τη βδομάδα, ως 150 ώρες υπερωρία με 20% λιγότερη προσαύξηση.

*Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

*Νομιμοποίηση της Τηλεργασίας, χωρίς όρια.

*Απελευθέρωση των απολύσεων, ακόμη και μετά από δικαστική απόφαση υπέρ του εργαζόμενου.

*Νέα εμπόδια στην Απεργία και την περιφρούρησή της.

*Ηλεκτρονικό φακέλωμα στα σωματεία.

*Κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας.

Η κυβέρνηση επιτίθεται στο 8ωρο, στα εργασιακά και συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων, είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους μας!

Είναι τεράστια πρόκληση, αλλά και συγχρόνως η μεγαλύτερη απόδειξη της σαπίλας ενός ξεπερασμένου συστήματος, ότι σήμερα που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν φτάσει σε απίστευτα επίπεδα προόδου, θέλουν να μας γυρίσουν ενάμιση αιώνα πίσω.

Στον μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν κυβέρνηση και εργοδοσία, στο νομοσχέδιο που καταργεί την 8ωρη εργασία και βάζει νέα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση, η εργατική τάξη πρέπει να αντιτάξει την οργάνωσή της στα συνδικάτα της. Με μια φωνή να διεκδικήσει και να επιβάλλει τους δικούς της νόμους και τα πραγματικά σύγχρονα δικαιώματά της, για σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, με αυξήσεις στους μισθούς, για την ζωή που της αξίζει.

Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής – Όλα ανατρέπονται αν οργανωθείς!

Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να βάλουν την υπογραφή τους στις εξελίξεις. Τώρα είναι η ώρα χωρίς μοιρολατρία να περάσουμε στην αντεπίθεση. Οτιδήποτε κερδήθηκε στο παρελθόν ήταν αποτέλεσμα σκληρών ταξικών μαχών των εργαζομένων. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Έχουμε την δύναμη οργανωμένα να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που τσακίζει την ζωή μας για τα κέρδη των αφεντικών, να επιβάλουμε το δίκιο μας.

Όλοι στην μάχη! Όλοι στον αγώνα!

Όλοι την Πέμπτη 3 Ιούνη στην απεργία και στη συγκέντρωση στην Πλατεία παλιού Δημαρχείου στην παραλία 11:00 το πρωί!

(Visited 101 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.