Συμβουλευτικό Κέντρο Σύρου: Ένταξη άνεργων γυναικών θυμάτων έμφυλης – ενδοοικογενειακής βίας σε ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Newsroom
01/06/2021 17:15
 
 
 

Ενεργοποιήθηκε, για πρώτη φορά, η ένταξη άνεργων γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας στο βελτιωμένο πρόγραμμα απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) του ΟΑΕΔ.

Όπως ανακοίνωσε το Συμβουλευτικό Κέντρο Σύρου, σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 2.000 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, για την πρόσληψη ανέργων από συγκεκριμένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργοδότες/-τριες του ιδιωτικού και του κοινωνικού τομέα, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.

Όσες γυναίκες έχουν υποστεί έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία και επιθυμούν να ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα, μπορούν να απευθυνθούν στο Συμβουλευτικό Κέντρο Σύρου για σχετικές πληροφορίες και διευκρινίσεις. Οι υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Κέντρου Σύρου είναι δωρεάν και τα στελέχη παρέχουν κοινωνική, ψυχολογική, εργασιακή και νομική στήριξη σε ενήλικες γυναίκες θύματα έμφυλης βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων, με πλήρη σεβασμό στην προστασία των προσωπικών τους δεδομένων και με τήρηση του απορρήτου της συμβουλευτικής διαδικασίας.

Για την ένταξη των δυνητικά ωφελούμενων γυναικών στο πρόγραμμα αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ολοκληρώσουν έναν κύκλο συνεδριών εργασιακής στήριξης, που θα τους παρασχεθεί από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Σύρου, προκειμένου να ενδυναμωθούν σε πολλαπλά επίπεδα.

Κατά την παροχή της εργασιακής στήριξης, είναι χρήσιμο να αναφερθεί, ότι πραγματοποιείται ένας κύκλος συνεδριών, με τη χρήση επιστημονικών εργαλείων (προφορικές ή βιωματικές ασκήσεις, ερωτηματολόγιο, κ.ά.). Οι συνεδρίες, πολύ συχνά, μπορεί να πλαισιωθούν από πληροφόρηση σχετικά με προγράμματα κατάρτισης, προκηρύξεις δημοσίου τομέα, βοήθεια για σύνταξη βιογραφικού σημειώματος κ.λπ.

Η αναγνώριση των γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας ως μια ευπαθή κοινωνική ομάδα, αποτελεί μια σημαντική θεσμική αλλαγή, η οποία φέρνει τον καθένα και την καθεμιά από εμάς αντιμέτωπους και αντιμέτωπες με τις προσωπικές και κοινωνικές μας ευθύνες. «Οφείλουμε όλοι και όλες, από όποια θέση και αν βρισκόμαστε, να στηρίζουμε τις γυναίκες που υφίστανται κακοποίηση, ώστε οι ίδιες να κατανοήσουν ότι δεν είναι μόνες, αλλά μπορούν να ζήσουν σε μια κοινωνία που δεν ανέχεται τη βία» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Στοιχεία επικοινωνίας Συμβουλευτικού Κέντρου Σύρου

Διεύθυνση: Φολεγάνδρου 2, 84100 Ερμούπολη, Σύρος

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 08:00-16:00

Τηλέφωνο: 22810-76496

Fax: 22810-76497

E-mail: ermoupoli@isotita.gr

(Visited 65 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*