Κινητοποίηση στη Νάξο για την απεργία της 10ης Ιούνη: «Όλοι στη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο – τερατούργημα»

Newsroom
09/06/2021 11:02
 
 
 

Στην Πλατεία παλιού Δημαρχείου στην παραλία θα συγκεντρωθούν αύριο Πέμπτη 10 Ιουνίου στις 11:00 το πρωί, οι απεργοί της Νάξου, συμμετέχοντας στην προγραμματισμένη πανελλαδική κινητοποίηση για το «νομοσχέδιο-τερατούργημα» – όπως το χαρακτηρίζουν – του Υπουργείου Εργασίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν η Επιτροπή Αγώνα Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νάξου, η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού-Τουρισμού Νάξου, η Ένωση Συνταξιούχων Νάξου και το μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδος Μιχάλης Πάσουλας, τονίζουν ότι θα πρέπει να συγκροτηθεί ένα μαζικό απεργιακό μέτωπο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα προκειμένου το αντεργατικό νομοσχέδιο να πεταχτεί στα σκουπίδια, ώστε να μην αποτελειώσει τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εκδόθηκε, έχει ως εξής:

Το αντεργατικό έκτρωμα δεν βελτιώνεται, ανατρέπεται!
Όλοι στη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο – τερατούργημα που φέρνει η κυβέρνηση, για να αποτελειώσει ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά μας δικαιώματα και να διαλύσει τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση των εργαζόμενων.

Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος!

Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια!

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία που μάχονται, θα προσπεράσουν τα ψέματα και κάθε φωνή μέσα και έξω από το κίνημα που όλο το προηγούμενο διάστημα έλεγε πως δεν «έβλεπε» κανένα νομοσχέδιο.

Θα προσπεράσουν όσους τώρα παραδέχονται ότι το νομοσχέδιο υπάρχει και ότι το συζητάνε εδώ και καιρό με την κυβέρνηση και προσπαθούν να το «βελτιώσουν» με τις παρεμβάσεις τους.

Αυτό το έκτρωμα δεν παίρνει διορθώσεις ούτε βελτιώσεις. Απορρίπτεται από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα.

Απευθύνουμε κάλεσμα συγκρότησης ενός μαζικού απεργιακού μετώπου σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε κοινή δράση και πάλη εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών, φτωχών αγροτών που πλήττονται εξίσου από τη βαρβαρότητα των μέτρων του νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

Παλεύουμε για:

*Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – τερατούργημα.

*Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι και των τριών μνημονίων που έχουν επιβάλει για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας μία εργασιακή ζούγκλα.

*Στηρίζουμε την πρόταση εκατοντάδων σωματείων ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων για την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

*Μπροστά οι σύγχρονες ανάγκες μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.

Όλοι την Πέμπτη 10 Ιούνη στην απεργία και στη συγκέντρωση στην Πλατεία παλιού Δημαρχείου στην παραλία 11:00 το πρωί!

(Visited 120 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*