Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΑΔΑ για το αντεργατικό νομοσχέδιο: «Έχουμε χρέος να αντισταθούμε»

Newsroom
15/06/2021 15:54
 
 
 

Αποφασισμένος να αγωνιστεί, ούτως ώστε οι επόμενες γενιές να μην χρειαστεί να ζήσουν σε έναν κόσμο πλήρους εργοδοτικής ασυδοσίας, χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους, είναι ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Ο Σύλλογος συμμετέχει στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι είναι χρέος όλων μας να αντισταθούμε «ως εργαζόμενοι που κληρονομήσαμε από τους αγώνες των προηγούμενων γενιών το 8ωρο και τη δυνατότητα ύπαρξης των Σωματείων».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος για την κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου:

ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ!
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

Προκλητικά εμμένει η κυβέρνηση στην ψήφιση του αντεργατικού εκτρώματος που καταργεί το 8ωρο οδηγώντας σε ωράρια – «λάστιχο», ενώ υπονομεύει ακόμη περισσότερο τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Εμμένουν, παρά την αποφασιστική καταδίκη της μεθόδευσης, όπως καταγράφεται από την μεγάλη απεργιακή απάντηση των εργαζομένων στις 10 Ιουνίου.

Η μεθόδευση αυτή στοχεύει στην πλήρη υποταγή των εργασιακών δικαιωμάτων στην κερδοφορία.
Με ατομική πλέον συμφωνία εργοδότη και εργαζομένου και με απλήρωτη την προσαύξηση των ωρών της επιπρόσθετης απασχόλησης εξασφαλίζει φτηνή εργασία. Καταργεί το δικαίωμα της κυριακάτικης αργίας για πολλές κατηγορίες εργαζομένων, αυξάνει τον αριθμό των υπερωριών σε 150 κατ’ έτος από 120, ενώ θέτει ακόμα περισσότερα βάρη και νομοθετικούς περιορισμούς στο συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία.

Είναι αδίστακτοι: Μετά από 10 χρόνια μνημονίων και 1,5 χρόνο πανδημίας, θέτουν ως πρώτη προτεραιότητα την φτηνή εργασία!

Ως εργαζόμενοι που κληρονομήσαμε από τους αγώνες των προηγούμενων γενιών το 8ωρο και τη δυνατότητα ύπαρξης των Σωματείων, έχουμε χρέος να αντισταθούμε.

Δε θα παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν κόσμο πλήρους εργοδοτικής ασυδοσίας, χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους.

Στις 10 Ιουνίου η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, παρά την ξεκάθαρη υπονομευτική δράση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και του εργοδοτικού «συνδικαλισμού», μας δείχνει τον δρόμο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Για τη Σύρο: Συγκέντρωση 10:30 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

(Visited 20 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.