Η Ιερά Νήσος Μήλος τίμησε τη μνήμη πάντων των Αγίων και των Κεκοιμημένων στις Ιερές Κατακόμβες (φώτος)

Newsroom
28/06/2021 17:29
 
 
 

Με την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου & Μήλου Δωροθέου Β’ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου πραγματοποιήθηκαν στην ιερά νήσο Μήλο τελετές και εκδηλώσεις για τη μνήμη των Αγίων Πάντων και των στις Ιερές Κατακόμβες κεκοιμημένων, με την τήρηση των ισχυόντων μέτρων υγειονομικής προστασίας.

Παρουσία των Βουλευτών της ΝΔ κ. Βρούτση, κας Μονογυιού και κ. Φόρτωμα και του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Συρμαλένιο, της Επάρχου Σίφνου-Μήλου κας Χωριανόπουλου, του Δημάρχου Μήλου κ. Μικέλη, του διατελέσαντος Δημάρχου κ. Δαμουλάκη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μήλου κ. Ζούλια, του εκπροσώπου του Λιμενάρχη Μήλου κ. Πετρίδη, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου κ. Παναγιωτάκη, του Διοικητή του 1ου Λόχου Εθνοφυλακής κ. Μουσταφά, της Προέδρου της Φιλοπρόοδου Αδελφότητας Τρυπητής κας Ρηγοπούλου, της Προέδρου της Αδελφότητος των εν Αθήναις Μηλίων «Η Αγία Σοφία» κας Ευριπίδου, της Προέδρου του Συνδέσμου «Οι Φίλοι των Κατακομβών» κας Χανιώτη και πολλών πιστών, στον αύλιο χώρο των ιερών Κατακομβών, όπου είχαν μεταφερθεί από τον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής οι ιερές εικόνες των Αγίων Πάντων και των ιερών Κατακομβών, ετελέσθη Πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του κ. Κωνσταντίου και συγχοροστατούντος του κ. Δωροθέου Β’.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε πνευματικώτατα και διδακτικώτατα ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ιδρύματος Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος αναφέρθηκε στη διδασκαλία της Εκκλησίας για την τιμή των Αγίων, στις κατηγορίες και τα τάγματα των Αγίων, τους Μάρτυρες, τους Οσίους, τους Ομολογητές κλπ, στο μήνυμα και το περιεχόμενο της Αγιότητος στη σύγχρονη εποχή.

Στην επιλογική προσλαλιά του, ο κ. Δωρόθεος Β’ καλωσόρισε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ανδρούσης, τονίζοντας ότι στα ιερά αυτά χώματα οι πατέρες μας έζησαν και βίωσαν την πίστη μας. Αναφέρθηκε, επίσης, στην καλή συνεργασία ανάμεσα στην Ιερά Μητρόπολη, το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και τον Προϊστάμενό της κ. Αθανασούλη, τον οποίο ευχαρίστησε για την προέγκριση της μελέτης αξιοποίησης του χώρου.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι οι Μήλιοι πρέπει να ευγνωμονούν το Θεό και την ιστορία, διότι κατέλιπαν στο ιστορικό αυτό νησί το μοναδικό ανά την Ανατολική Μεσόγειο ταφικό μνημείο των Κατακομβών, για το οποίο αξίζει να καυχάται ολόκληρη η Ελλάδα.

Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέσθηκε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των εν ταις Κατοκόμβαις από αιώνων ενταφιασθέντων Χριστιανών.

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 96 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*