Βαρύ πένθος για τη Νάξο – Πέθανε ο καθηγητής Γιάννης Ποσάντζης

Newsroom
13/08/2021 11:43
 
 
 

 

Έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ ο αγαπημένος καθηγητής Γιάννης Ποσάντζης βυθίζοντας στο πένθος τη Νάξο.

Ο Γιάννης Ποσάντζης υπήρξε ένας ήρεμος, καλλιεργημένος και καλός άνθρωπος με μεγάλες αξίες και γνώση, ιδιαίτερα αγαπητός στη Νάξο.

Ήταν καθηγητής Φιλόλογος στο Γυμνάσιο και αργότερα στο Λύκειο και μαζί του έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών του νησιού που τους δίδαξε με το δικό του, πάντα ήρεμο και ξεχωριστό τρόπο τις αξίες της ζωής. Ο Γιάννης Ποσάντζης απολάμβανε το σεβασμό και την αγάπη των μαθητών του γιατί αγαπούσε τα παιδιά.

Διετέλεσε Γυμνασιάρχης, Λυκειάρχης στο Λύκειο Τραγαίας καθώς και Διευθυντής στο Γραφείο Μέσης Εκπαίδευσης στη Νάξο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κυκλάδων αφήνοντας τη «σφραγίδα» του ως ένας ξεχωριστός και αξιόλογος επιστήμονας στο χώρο της εκπαίδευσης.

Ο Γιάννης Ποσάντζης εκτός από την Παιδεία υπηρέτησε επιτυχημένα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο δήμο Νάξου, ως πρώτος τη τάξη αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας για δύο τετραετίες, ενώ αντικαθιστούσε και το δήμαρχο.

Το έργο του ιδιαίτερα σημαντικό και σε αυτό τον τομέα με μεγάλη και ανιδιοτελή προσφορά στο αγαπημένο του νησί τη Νάξο.

Ο Γιάννης Ποσάντζης γεννήθηκε στους Ακαδήμους Χαλκείου Νάξου και παντρεύτηκε τη συντοπίτισσα του Αθηνά Βασαλάκη με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά το Δημήτρη και τον Αντώνη (γιατροί και οι δύο).

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 5:30 το απόγευμα στη Μητρόπολη Παροναξίας στη Χώρα Νάξου.

Καλό ταξίδι «Κύριε» θα σε θυμόμαστε για πάντα!

(Visited 2.966 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*