«Και ξαφνικά… Σχολείο!»: Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Newsroom
14/09/2021 16:10
 
 
 

Δωρεάν ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Και ξαφνικά… Σχολείο!» διοργανώνει τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου (10:00-11:30) το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους της Ένωσης Μαζί για το Παιδί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM.

Με την πρώτη επαφή με το παιδικό σταθμό ή το προνήπιο, τα μικρά παιδιά φεύγουν για πρώτη φορά από την ασφάλεια της οικογένειας και εισέρχονται σε ένα περιβάλλον διαφορετικό που σταδιακά θα αρχίσει να αποκτά μεγάλη σημασία στη ζωή του παιδιού. Είναι το πρώτο πλαίσιο, μετά την οικογένεια, που θα αρχίσει να επηρεάζει και να διαμορφώνει την προσωπικότητα του παιδιού.

Όλη αυτή η διεργασία αποτελεί μια μεγάλη αλλαγή στην ζωή τόσο του παιδιού όσο και των γονέων. Οι γονείς έχουν αρκετές αγωνίες. Θα μπορέσει το παιδί τους να αντεπεξέλθει; Θα προσαρμοστεί; Ποιες αντιδράσεις του παιδιού είναι εντός ενός φυσιολογικού πλαισίου; Πώς να διαχειριστούν διάφορα ζητήματα που προκύπτουν γύρω από το νέο ξεκίνημα.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να συζητηθούν όλα αυτά τα ερωτήματα και να ενισχυθούν οι γονείς, ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο που βρίσκεται το παιδί τους, στο να διαχειριστούν με τον βέλτιστο τρόπο αυτό το νέο «άνοιγμα» που συντελείται.

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων | Εγγραφή ΕΔΩ
Πληροφορίες στην Τηλεφωνική Γραμμή 115 25 ή στο e-mail: 11525@mazigiatopaidi.gr.

Τρόπος διεξαγωγής: Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ZOOM. Διευκρινίσεις και οδηγίες θα σταλούν στους τελικούς συμμετέχοντες έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία.

(Visited 65 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*