ΚΛΙΜΑΚΑ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά με «όχημα» τα παραμύθια

Newsroom
24/09/2021 6:59
  •  
  •  
  •  

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 5-10 ετών στη Νάξο, την Αμοργό και το Καστελλόριζο πρόκειται να ξεκινήσει Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων/ Μονάδα Τηλεψυχιατρικής – ΚΛΙΜΑΚΑ, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Μαθαίνω τον εαυτό μου και τα συναισθήματά μου μέσα από τον κόσμο των παραμυθιών» θα διαρκέσει για 15 συναντήσεις (διάρκειας 1,5 ώρας) και οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν θα είναι:

1. Μαθαίνω τα συναισθήματά μου.

2. Εγώ και οι άλλοι.

3. Περιβάλλον και οικολογική συνείδηση.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να ενθαρρυνθούν τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους καλύτερα και να κατανοήσουν τον εσωτερικό κόσμο των συναισθημάτων, τα οποία παίζουν τον πρώτιστο ρόλο στη συναισθηματική τους ανάπτυξη και την ψυχική τους υγεία.

Τα συναισθήματα είναι αυτά που μας βοηθούν να επεξεργαζόμαστε τα ερεθίσματα, τις καταστάσεις, τα γεγονότα, το περιβάλλον μας, να κατανοούμε τον εαυτό μας και τον κόσμο και να επικοινωνούμε δημιουργικά με τους γύρω μας. Ενθαρρύνοντας τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο των συναισθημάτων τους, βοηθάμε να αναπτυχθούν σε δημιουργικούς ενήλικες που θα μπορούν να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ζωής και τη διαφορετικότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

*ΝΑΞΟΣ: Οδός Δανακού, Χώρα Τηλ. 22850-26982.

*ΑΜΟΡΓΟΣ: Κατάπολα Τηλ. 22850-71840.

Λόγω των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι ομάδες θα είναι ολιγομελείς και σταθερές.

(Visited 54 times, 1 visits today)