Κατερίνα Μονογυιού: «Οι γυναίκες είμαστε δυνατές, αδύναμοι είναι όσοι καταφεύγουν στη βία»

Newsroom
25/11/2021 3:52
 
 
 

 

Την πεποίθησή της ότι οι γυναίκες κρύβουν μέσα τους τεράστια δύναμη και δεν θα πρέπει να αισθάνονται μόνες τους απέναντι στα φαινόμενα βίας που ίσως βιώνουν, εξέφρασε η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25η Νοεμβρίου).

Η κα Μονογυιού δήλωσε σοκαρισμένη από την πληθώρα γυναικοκτονιών που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του 2021 και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και γι’ αυτό ανέλαβε πρωτοβουλίες για να δημιουργήσει ένα πλέγμα ασφάλειας για όλες τις γυναίκες.

Αναλυτικά, το μήνυμα της κας Μονογυιού:

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα που είναι και η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών θα ήθελα να αναφερθώ στη δύναμη που κρύβουν μέσα τους όλες οι γυναίκες. Όπως όλοι, έτσι και εγώ είμαι σοκαρισμένη στο άκουσμα της ανθρωποκτονίας μιας γυναίκας από το σύντροφό της.

Ειδικά, κατά τη διάρκεια του 2021 έγιναν γνωστές 13 ανθρωποκτονίες γυναικών. Οι λόγοι κάθε φορά και διαφορετικοί με κοινό παρονομαστή την άδικη δολοφονία μιας γυναίκας. Πέρα από τη δολοφονία μιας γυναίκας υπάρχει και η ψυχολογική, σεξουαλική, ενδοοικογενειακή βία που διόλου αμελητέα δεν πρέπει να θεωρείται.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις νέες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, απέδειξε περίτρανα ότι αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα τέτοιων φαινομένων και έλαβε πρωτοβουλίες χτίζοντας ένα πλέγμα ασφάλειας και ελευθερίας για όλες μας.

Θα ήθελα να πω σε όλες τις γυναίκες που βιώνουν τέτοιες καταστάσεις ότι δεν θα πρέπει να νιώθουν μόνες, γιατί δεν είναι μόνες. Υπάρχουν πολλές γραμμές επικοινωνίας που μπορούν να απευθυνθούν, όπως η Τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και η γραμμή SOS «Δίπλα σου» του Ελληνικού Δικτύου Ευρώπης 2109700814, αλλά και το 100 σε περίπτωση άμεσης ανάγκης.

Με τον τρόπο αυτό τα θύματα θα λάβουν ψυχολογική υποστήριξη για να μπορέσουν να ξεφύγουν από οποιαδήποτε μορφή βίας. Όλες οι γυναίκες είμαστε δυνατές, αδύναμοι είναι όσοι καταφεύγουν σε οποιαδήποτε μορφή βίας και με τον τρόπο αυτό νομίζουν ότι μπορούν να επιβληθούν. Δεν μπορούν.

(Visited 29 times, 1 visits today)