Διαμέρισμα στη θάλασσα για 280.000 ευρώ

Newsroom
23/12/2022 23:28
 
 
 

 

Ένας 28χρονος υπάλληλος της Meta βρήκε έναν τρόπο να δει τον κόσμο χωρίς να ετοιμάζει βαλίτσες, να περιμένει σε αεροδρόμια και να ψάχνει για ξενοδοχεία.

Ο Austin Wells λέει ότι λατρεύει να ταξιδεύει, όμως δεν θέλει να χαλά την καθημερινή του ρουτίνα και να παίρνει πολύωρες πτήσεις.

Έτσι, από το Σαν Ντιέγκο όπου μένει, αποφάσισε να μισθώσει ένα δωμάτιο στο MV Narrative, ένα κρουαζιερόπλοιο για μόνιμους κατοίκους που θα προσφέρει στους επιβάτες του έναν τρόπο να ταξιδεύουν σε μόνιμη βάση ανά τον πλανήτη.

«Είναι σαν να έχεις στην κατοχή σου ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία», είπε ο Wells στο CNBC, αναφερόμενος στα 300.000 δολάρια (περίπου 280.000 ευρώ) που πλήρωσε για να μισθώσει ένα από τα στούντιο των 22 τ.μ. για 12 χρόνια.

«Από το μοντέλο όπου όταν θέλεις να πας κάπου, φτιάχνεις βαλίτσα, παίρνεις μια πτήση και νοικιάζεις δωμάτιο, τώρα έχω να ταξιδεύουν μαζί μου το δικό μου διαμέρισμα, το γυμναστήριό μου, οι γιατροί και οδοντίατροί μου και όλα τα μαγαζιά όπου ψωνίζω», λέει.

Ο 28χρονος σκοπεύει να συνεχίσει να δουλεύει εξ αποστάσεως για την Meta, προσαρμόζοντας το ωράριό του, καθώς το MV Narrative θα ταξιδεύει σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες τα επόμενα τρία χρόνια.

Το MV Narrative θα έχει 20 διαφορετικά εστιατόρια και μπαρ για τους περίπου 1.000 κατοίκους του, καθώς και πολλά σαλόνια. Θα διαθέτει επίσης ιδιωτικές κουζίνες, χώρους εργασίας, ιατρικές υπηρεσίες, λαϊκή αγορά και 24ωρο room service.

Θα ξεκινήσει το ταξίδι του από την Κροατία, το 2025.

Ανάμεσα στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου θα είναι και ο Alister Punton, CEO της Storylines, της εταιρείας που κατασκευάζει το MV Narrative. Εκείνος, θα μετακομίσει στο πλοίο με την σύζυγο και τα δύο παιδιά του.

«Ο στόχος είναι να έχουμε μια κοινότητα κατοίκων σε αυτό το πλοίο. Και έτσι θα δημιουργήσετε νέους φίλους, θα ταξιδέψετε σε μεγάλο βαθμό στον κόσμο μαζί τους, κάτι που είναι δυνητικά ένας τρόπος να δημιουργήσετε μερικές από τις πιο βαθιές φιλίες που είχατε ποτέ», είπε ο Wells στο CNBC. «Έχουμε εντοπίσει μια πραγματικά μεγάλη αγορά εδώ. Και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να συμμετάσχουν και να γίνουν μέρος αυτού».

 

moneyreview.gr

(Visited 1.127 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*