Με τιμές εν ενεργεία πάπα η κηδεία του Βενέδικτου

Newsroom
05/01/2023 11:51
 
 
 

 

Με τιμές εν ενεργεία πάπα πραγματοποιείται η κηδεία του επίτιμου πάπα Βενέδικτου του 16ου στο Βατικανό.

Πλήθος κόσμου, κληρικοί και αρχηγοί κρατών, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία έξω από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου τοποθετήθηκε, εν μέσω χειροκροτημάτων, το φέρετρο του επίτιμου πάπα.

Στην περιοχή της πλατείας του Αγίου Πέτρου βρίσκονται ήδη 1.000 αστυνομικοί, ενώ ο εναέριος χώρος γύρω από το Βατικανό έχει κλείσει, για λόγους ασφαλείας. Στην Ιταλία, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Ο Βενέδικτος, ο πρώτος Γερμανός πάπας εδώ και 1.000 χρόνια, εξελέγη στις 19 Απριλίου του 2005 για να διαδεχθεί τον πολύ δημοφιλή πάπα Ιωάννη Παύλο Β’, που έμεινε στην κεφαλή της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας για 27 χρόνια.

Ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί στις 11 Φεβρουαρίου του 2013. Δήλωσε ότι δεν είχε πια τη σωματική και ψυχική δύναμη να ηγηθεί της εκκλησίας.

Στις 28 Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς παραιτήθηκε επίσημα και μετακινήθηκε προσωρινά στη θερινή παπική κατοικία, νότια της Ρώμης, ενώ καρδινάλιοι από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στη Ρώμη για να εκλέξουν τον διάδοχό του. Ο Φραγκίσκος, ο πρώτος πάπας από τη Λατινική Αμερική, εξελέγη διάδοχός του στις 13 Μαρτίου του 2013.

(Πηγή: kathimerini.gr)

(Visited 129 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*