Περήφανη πρωτιά για τη Ναξιώτισσα Εμμανουέλα Λαμπροπούλου που βάζει πλώρη για την Καναδική Βουλή (video+φώτος)

em lampropoulou 03
admin
10/03/2017 09:43
 
 
 

Μ’ ένα πλατύ χαμόγελο και πέφτοντας στις αγκαλιές των φίλων, συγγενών και υποστηρικτών της, υποδέχθηκε η 26χρονη Ελληνίδα Εμμανουέλα Λαμπροπούλου την μεγάλη νίκη της στις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη της υποψήφιας του κόμματος των Φιλελευθέρων στις επαναληπτικές εκλογές της 3ης Απριλίου, στην εκλογική περιφέρεια του Saint Laurent, στο Μόντρεαλ.

 

Η 26χρονη καθηγήτρια που κατάγεται από τη Νάξο (Φιλώτι και Απείρανθο), αν και δεν θεωρείτο φαβορί, επικράτησε με άνεση στην δεύτερη καταμέτρηση της Μάρβα Ρίζκι, με ψήφους 626 έναντι 508, με καταμετρημένα τα αποτελέσματα στα 8 από τα 9 εκλογικά τραπέζια, στο Le Crystal, στην λεωφόρο Henri Bourassa…

 

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με επέλεξαν, ένα ευχαριστώ σε όσους στήριξαν την υποψηφιότητα μου”, είπε η Εμμανουέλα Λαμπροπούλου, μιλώντας λίγο μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος στην δημοσιογράφο Ιουστίνη Φραγκούλη – Αργύρη. Ευχαρίστησε δε και τα ομογενειακά μέσα που από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκαν ώστε να γίνει γνωστή, μέσα σε λίγες μέρες, η υποψηφιότητα της και να συναντήσει ευρεία στήριξη.

Συγκινημένος και ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Κογκρέσσο του Κεμπέκ Γιάννης Θεοδοσόπουλος μίλησε για μια σημαντική νίκη του Ελληνισμού, ευχόμενος καλή επιτυχία στην Εμμανουέλα Λαμπροπούλου στις εκλογές της 3ης Απριλίου.

Ο χώρος του Le Crystal, από νωρίς το απόγευμα ήταν γεμάτος από Έλληνες που έσπευσαν να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα της 26χρονης καθηγήτριας, με γονείς που κατάγονται από την Νάξο και την Τρίπολη. “Οι Έλληνες, μονιασμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά”, ήταν το μήνυμα πολλών εξ αυτών.

Η νίκη της Εμμανουέλας Λαμπροπούλου είναι ήδη από τις πρώτες ειδήσεις στα ΜΜΕ του Κεμπέκ.

Το σαλόνι της γιαγιάς και η συγκίνηση των γονιών της

Απρόσμενη χαρακτηρίζουν τα περισσότερα Καναδικά μέσα ενημέρωσης την άνετη επικράτηση της 26χρονης Εμμανουέλας Λαμπροπούλου στις προκριματικές εκλογές των Φιλελευθέρων στην εκλογική περιφέρεια του Saint Laurent στο Μόντρεαλ.

Από το πρωί της Πέμπτης υπάρχουν εκτενή αφιερώματα στην 26χρονη Ελληνίδα καθηγήτρια που ανέτρεψε τα προγνωστικά και βάζει, πλέον, πλώρη για την ομοσπονδιακή Καναδική Βουλή. Οι εκλογές που θα επικυρώσουν την είσοδο της- ως η νεαρότερη βουλευτής- στην Καναδική βουλή θα γίνουν στις 3 Απριλίου.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο CBC φιλοξένησε δηλώσεις του πατέρα της Τομ Λαμπρόπουλου ο οποίος- όπως και η μητέρα της Ματίνα- απέδωσαν την επιτυχία της Εμμανουέλας στην προσήλωση της στον στόχο αλλά και στην έφεση της στην ενασχόληση με τα κοινά, από μικρή ηλικία.

“Κεντρικό γραφείο της εκστρατείας της ήταν το σαλόνι της γιαγιάς…”, είπε η Ματίνα Λαμπροπούλου ενώ ο Τομ Λαμπρόπουλος πρόσθεσε ότι τέσσερις ή πέντε ήταν οι άνθρωποι που εργάστηκαν σκληρά για την διάδοση της υποψηφιότητας της Εμμανουέλας. “Αψηφήστε τον θόρυβο και απλά δουλέψτε”, ήταν το δικό του σύνθημα.

Στο μεταξύ ο Δήμαρχος της περιοχής Saint Lourent Άλαν Ντε Σούζα δήλωσε ότι για τον ίδιο δεν ήταν έκπληξη το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Τετάρτης.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ. ΠΗΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ:

greekpost.ca

(Visited 199 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*