Αλβανός πολιτικός προκαλεί: Να εξοριστούν οι ομογενείς της Χειμάρρας

admin
14/09/2015 18:21
 
 
 

Να «εξοριστούν» οι ομογενείς της Χειμάρρας σε ελληνικά νησιά του Ιονίου, ώστε να απαλλαγεί η περιοχή από αυτούς, προτείνει -μεταξύ σοβαρού και αστείου- ο έως πρότινος υφυπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Ντριτάν Χίλα.

 

Μιλώντας στην ενημερωτική πύλη balkanweb.com -μετά το θόρυβο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες- ο Χίλα χαρακτήρισε την εκκλησία «στάβλο», τον οποίο προστατεύουν «κάποιοι γενναίοι Βορειοηπειρώτες», που πολεμούν για μια σύνταξη από την Ελλάδα, όπως τόνισε ειρωνικά.

Στη συνέχεια ο ίδιος δήλωσε πως επιθυμία του είναι όλοι αυτοί που αντιδρούν, οι ομογενείς δηλαδή, να «εξοριστούν» στα διαπόντια νησιά του Ιονίου, που βρίσκονται απέναντι από τη Χειμάρρα, όπου ο πρώην υφυπουργός Άμυνας πέρασε τις πρόσφατες καλοκαιρινές του διακοπές.

«Πόσο θα ήθελα, εν ονόματι της Αλβανίας, να πάρουν στις βάρκες και να κατοικήσουν στα νησιά, που είναι μια ώρα κολύμπι από την ακτή της Χειμάρρας» τόνισε, αποκαλύπτοντας προφανώς τον… ευσεβή του πόθο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήλωση αυτή δεν προέρχεται από κάποιον ακροδεξιό εθνικιστή πολιτικό, αλλά από τον πρώην υφυπουργό Άμυνας της Αλβανίας και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, που το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο ανθελληνικών ενεργειών και δηλώσεων.

 

Πηγή: protothema.gr

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*