Ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Πάρου – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

Newsroom
24/12/2021 22:02
 
 
 

 

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα επιχείρηση διάσωσης περίπου 80 μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος το οποίο, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, αναποδογύρισε ανοιχτά της Πάρου.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του naxostimes.gr στο σημείο επιχειρούν 5 πλωτά του Λιμενικού, 9 παραπλέοντα πλοία (μεταξύ των οποίων και το Blue Star Delos), ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και ένα C-130.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, μέχρι αυτή την ώρα έχουν διασωθεί 41 μετανάστες.

22:30: Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 57 μετανάστες, ενώ -δυστυχώς- έχουν ανασυρθεί και δύο σοροί.

Στο σημείο επιχειρούν: Ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, 4 πλωτά του Λιμενικού Σώματος, 9 παραπλέοντα, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και ένα C-130.Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τους λόγους του ναυαγίου καθώς και για τους νεκρούς.

Το αναποδογυρισμένο ιστιοφόρο

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου, 10:48

Συνεχίζεται η γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις απογευματινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Πάρου υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μετά την δυσχερή θέση που βρέθηκε ιστιοφόρο σκάφος.

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή συνολικά επιχείρησαν και επιχειρούν ένα  Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης, πέντε περιπολικά σκάφη Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., ένα αεροσκάφος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, εννέα παραπλέοντα πλοία, στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ιδιώτες δύτες.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί εξήντα τρεις (63) αλλοδαποί, ενώ έχουν ανασυρθεί και δεκαέξι (16) σοροί.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας της Πάρου με μέριμνα του Δήμου Πάρου, ενώ κάποιοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν αρχικά μερικοί εκ των επιβαινόντων, στο σκάφος που αναποδογύρισε επέβαιναν περίπου ογδόντα άτομα. Το εν λόγω σκάφος έχει ρυμουλκηθεί στη Νάουσα Πάρου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάρου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Πάρος – Ναυάγιο: Τραγωδία με νεκρούς πατέρα και κόρη – Τεράστια κινητοποίηση για την περίθαλψη των ναυαγών

Εικόνα από την επιχείρηση διάσωσης
(Visited 3.772 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*