Τέσσερα ακόμη έργα στο «Αντώνης Τρίτσης» – Κ. Μονογυιού: «Η συνεργασία με τους Δημάρχους έφερε αποτελέσματα»

Newsroom
12/01/2022 5:18
 
 
 

Τέσσερα ακόμη έργα θα υλοποιηθούν σε Άνδρο, Τήνο, Μήλο και Ανάφη, τα οποία θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όπως ενημέρωσε η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού.

Ειδικότερα, στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών θα ενταχθούν τα εξής έργα:

1) Το έργο αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Άνδρου, ύψους 1.213.441,96€, που αποβλέπει στη βελτίωση και ασφαλτόστρωση τμημάτων τεσσάρων υφισταμένων αγροτικών οδών συνολικού μήκους περίπου 6 χιλιομέτρων.

2) Μελέτες ωρίμανσης έργων κρίσιμων υποδομών του Δήμου Τήνου, ύψους 499.000€. Το αντικείμενο της μελέτης αφορά την κτηματογράφηση-πολεοδόμηση και πράξη εφαρμογής σε περιοχή επέκτασης του σχεδίου πόλεως της χώρας Τήνου.

3) Δράσεις για υποδομές του Δήμου Μήλου που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας, ύψους 24.452,35€. Οι δράσεις αντισεισμικής προστασίας θα υλοποιηθούν μέσω δύο υποέργων. Ειδικότερα, μέσω της εφαρμογής Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου και μέσω της ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης για τη διεύρυνση της κοινωνικής αντισεισμικής συνείδησης και εμπέδωσης της αντισεισμικής συμπεριφοράς.

4) Το έργο αγροτικής οδοποιίας δύο οδικών τμημάτων στον Δήμο Ανάφης. Το έργο περιλαμβάνει δύο υποέργα και αφορά παρεμβάσεις βελτίωσης δύο αγροτικών οδών συνολικού μήκους περίπου 4,6 χιλιομέτρων του Δήμου Ανάφης.

Η κα Μονογυιού δήλωσε σχετικά:

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, αποδεικνύει έμπρακτα τη βούληση της και τον σχεδιασμό της για την αναβάθμιση και την ανάπτυξη των Κυκλάδων βελτιώνοντας και εκσυγχρονίζοντας βασικές υποδομές των Δήμων μας. Ενισχύεται με αυτό τον τρόπο η κοινωνική συνοχή και η ασφάλεια των νησιωτών, αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής και στηρίζεται η τοπική οικονομία. Θέλω να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα για την πάντοτε θετική ανταπόκριση του σε αιτήματα μου που αφορούν την ένταξη ιδιαίτερα σημαντικών έργων στις Κυκλάδες στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”».

(Visited 40 times, 1 visits today)