Φίλιππος Φόρτωμας: «Έθιμα και παραδόσεις που συμβάλλουν καθοριστικά στην ιδιαίτερη ταυτότητα κάθε τόπου»

Newsroom
20/01/2022 15:51
 
 
 

Την ικανοποίησή του για την πρόσφατη απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναφορικά με την έγκριση εγγραφής της Κεραμικής Παράδοσης της Σίφνου και της Ανδριώτικης βεγγέρας στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας, εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας.

Σύμφωνα με τον κ. Φόρτωμα, πρόκειται για έθιμα και παραδόσεις των νησιών μας, που μένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα των χρόνων και συμβάλλουν καθοριστικά στην έκφραση της ιδιαίτερης ταυτότητας του κάθε τόπου, αλλά και της καθημερινότητας των νησιωτών.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο βουλευτής δήλωσε σχετικά: «Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω το Υπουργείο Πολιτισμού και την Υπουργό κ. Λίνα Μενδώνη προσωπικά για την απόφαση αυτή, η οποία αποτελεί σταθμό για τα νησιά μας. Αναδεικνύεται και διαφυλάσσεται η πολιτιστική τους κληρονομιά, τα έθιμα και οι παραδόσεις χρόνων, αλλά και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των τοπικών κοινωνιών των νησιών μας στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό».

(Visited 172 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*