Υπογράφτηκε η εργολαβική σύμβαση για την τριετή συντήρηση του οδικού δικτύου του Επαρχείου Θήρας

Newsroom
18/03/2022 13:05
 
 
 

 

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο για την υλοποίηση του έργου «Τριετής Συντήρηση Οδικού Δικτύου Αρμοδιότητας Π.Ν.Αι. Νήσων Θήρας, Θηρασιάς, Ίου, Φολεγάνδρου και Ανάφης», έναντι συνολικού ποσού 2.771.453,05€.

Το έργο, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αφορά στην εκτέλεση εργασιών συντήρησης του οδικού δικτύου και ειδικότερα εργασιών τεχνικής επιθεώρησης, άμεσης επέμβασης, βασικής συντήρησης καθώς και εργασιών κύριας συντήρησης, με σκοπό την υλοποίηση άμεσων και βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων για την συντήρηση και λειτουργία, επί χρονικού διαστήματος τριών ετών, του οδικού δικτύου των νήσων Θήρας, Θηρασιάς, Ίου, Φολεγάνδρου και Ανάφης, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου προγράμματος παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο των νησιών, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και βασίζεται σε νέα φιλοσοφία με στόχο μια διοίκηση αποτελεσματική και σε διαρκή ετοιμότητα. Μέσα από διαγωνισμούς ανάδειξης αναδόχων για διάστημα τριών ετών, θα υπάρχουν συνεχώς ενεργές εργολαβίες για άμεσες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο των νησιών, ανά πάσα στιγμή και για όποιο πρόβλημα προκύψει. Για πρώτη φορά υπάρχει πρόβλεψη, ο ανάδοχος να αναλαμβάνει και την ευθύνη τεχνικής εποπτείας του οδικού δικτύου, ώστε να εντοπίζονται και να αντιμετωπίζονται άμεσα τυχόν προβλήματα.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος, δήλωσε για το έργο:

«Ένα ακόμα σημαντικό έργο, έφτασε στην έναρξη του. Στο οδικό δίκτυο Σαντορίνης, Ίου, Φολεγάνδρου, Ανάφης και Θηρασιάς, ξεκινούν άμεσα οι παρεμβάσεις, αφού ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία, που έτρεξε για περισσότερο από ένα χρόνο, και υπογράψαμε, χθες, την σχετική εργολαβική σύμβαση. Το έργο αυτό θα ξεκινήσει από την Σαντορίνη, που έχει και το μεγαλύτερο επαρχιακό οδικό δίκτυο σε αυτή την ομάδα των πέντε νησιών.

Αντίστοιχο έργο, έχει δημοπρατηθεί για όλα τα νησιά της Περιφέρειας μας και ένας-ένας οι σχετικοί διαγωνισμοί ολοκληρώνονται και περνάμε στο στάδιο της υλοποίησης. Σε όλα τα νησιά μας, γιατί παρά τις δυσκολίες της περιόδου, δεν αφήνουμε τίποτα και κανέναν πίσω.

Η καινοτομία που έχουμε εισάγει σε αυτά τα έργα είναι ότι οι συμβάσεις συντήρησης του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου όλων των νησιών μας είναι διάρκειας τριών ετών, για να έχουμε τα αντανακλαστικά που οι συνθήκες επιβάλλουν.

Όσο οι δυσκολίες μεγαλώνουν, αυξάνουμε την δουλειά. Τόσο απλό είναι. Γιατί, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι άλλο πράγμα να ψάχνεις δικαιολογίες και άλλο να κτίζεις λύσεις. Δύσκολα χρόνια, αλλά η δουλειά πάντα αποδίδει αποτελέσματα».

(Visited 88 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*